*EN Вештачка интелигенција

Kruženje i isticanje slika: Nova funkcija pretraživanja na Android telefonima

Summary

Korisnici Android telefona uskoro će moći da iskoriste napredne mogućnosti pretraživanja na svojim mobilnim uređajima. Nova funkcija nazvana „Kruženje i isticanje“ omogućava korisnicima da dodaju više informacija i postavljaju kompleksna pitanja o slikama i tekstovima na svojim pametnim telefonima. Ova […]

Kruženje i isticanje slika: Nova funkcija pretraživanja na Android telefonima

Korisnici Android telefona uskoro će moći da iskoriste napredne mogućnosti pretraživanja na svojim mobilnim uređajima. Nova funkcija nazvana „Kruženje i isticanje“ omogućava korisnicima da dodaju više informacija i postavljaju kompleksna pitanja o slikama i tekstovima na svojim pametnim telefonima.

Ova karakteristika, koja je prvi put predstavljena tokom nedavnog Samsungovog događaja, biće dostupna na seriji Galaxy S24 telefona, kao i na drugim vrhunskim Android uređajima poput Pixel 8 i Pixel 8 Pro.

Umesto tradicionalnih citata, nova funkcija omogućava korisnicima da kruže, dodiruju, ističu ili škrabaju po slikama, video zapisima ili tekstu kako bi saznali više informacija o onome što vide. Na primer, korisnik može da istakne orijentir na nečijoj profilnoj slici na društvenim mrežama i sazna više detalja o toj osobi.

Još jedna poznata mogućnost koju ovaj alat pruža jeste mogućnost postavljanja pitanja putem Google aplikacije, koristeći mobilnu kameru ili fotografiju. Korisnik jednostavno može da usmeri kameru ka objektu ili postavi fotografiju kako bi saznao relevantne informacije.

Google, kao tehnološka kompanija, konstantno unapređuje svoje pretraživanje kako bi omogućio korisnicima intuitivnije i personalizovanije iskustvo. Kroz godine, Google je lansirao alate kao što su pretraživanje glasom i Google Lens, koji koriste naprednu tehnologiju prepoznavanja slika putem kamera pametnih telefona kako bi korisnicima pružili više informacija o svetu oko njih.

Nova funkcija „Kruženje i isticanje“ predstavlja još jedan korak napred u ovoj misiji, nudeći korisnicima Android telefona jedinstven i intuitivan način za istraživanje i saznavanje više informacija o slikama i tekstovima koje susreću na svojim uređajima.

FAQ:

1. Koja je nova funkcija koja će biti dostupna korisnicima Android telefona?
Nova funkcija nazvana „Kruženje i isticanje“ omogućava korisnicima da dodaju više informacija i postavljaju kompleksna pitanja o slikama i tekstovima na svojim pametnim telefonima.

2. Na kojim uređajima će biti dostupna ova funkcija?
Ova funkcija će biti dostupna na seriji Galaxy S24 telefona, kao i na drugim vrhunskim Android uređajima poput Pixel 8 i Pixel 8 Pro.

3. Kako korisnici mogu iskoristiti funkciju „Kruženje i isticanje“?
Umesto tradicionalnih citata, korisnici mogu kružiti, dodirivati, istaći ili škrabati po slikama, video zapisima ili tekstu kako bi saznali više informacija o onome što vide. Na primer, korisnici mogu istaći orijentir na nečijoj profilnoj slici na društvenim mrežama i saznati više detalja o toj osobi.

4. Koja je još jedna mogućnost ovog alata?
Još jedna poznata mogućnost koju ovaj alat pruža jeste mogućnost postavljanja pitanja putem Google aplikacije, koristeći mobilnu kameru ili fotografiju. Korisnici mogu usmeriti kameru ka objektu ili postaviti fotografiju kako bi saznali relevantne informacije.

5. Kako Google konstantno unapređuje svoje pretraživanje?
Google kao tehnološka kompanija unapređuje svoje pretraživanje kroz alate kao što su pretraživanje glasom i Google Lens, koji koriste naprednu tehnologiju prepoznavanja slika putem kamera pametnih telefona kako bi korisnicima pružili više informacija o svetu oko njih.

Related links:
Samsung
Google Store