*EN Вештачка интелигенција

IGRA NA PLAYSTATIONU 1 OMILJENA MEĐU PIRATIMA – JEDNA TAJNA JU JE ČINILA POSEBNOM

Summary

Potreba za čipovanjem PlayStation konzole radi igranja piratskih kopija igara bila je popularna devedesetih godina. Međutim, s pojavom PlayStation One modela konzole, potreba za ugradnjom čipa nestala je, ali je i dalje bila potrebna softverska modifikacija. Sada je otkrivena jedna […]

IGRA NA PLAYSTATIONU 1 OMILJENA MEĐU PIRATIMA – JEDNA TAJNA JU JE ČINILA POSEBNOM

Potreba za čipovanjem PlayStation konzole radi igranja piratskih kopija igara bila je popularna devedesetih godina. Međutim, s pojavom PlayStation One modela konzole, potreba za ugradnjom čipa nestala je, ali je i dalje bila potrebna softverska modifikacija. Sada je otkrivena jedna zanimljiva informacija koja je iznenadila gejming zajednicu.

Originalni članak navodi kako na PlayStationu 1 postoji igra koja omogućava pokretanje bilo koje piratske kopije igara, ali uz poseban kod koji do sada nije bio javno objavljen. Reč je o video-igri Alien: Resurrection, a ukoliko posedujete originalni CD, nisu vam potrebni nikakav čip niti modifikacija da biste pokrenuli piratske verzije drugih igara. Međutim, procedura za pokretanje piratske verzije igre je malo komplikovana.

Zahvaljujući YouTuberu kanala Modern Vintage Gamer, otkrivamo da je najpre potrebno „prevariti“ konzolu tako što ćete koristiti komadić kartona i simulirati zatvaranje poklopca za CD. Zatim je potrebno aktivirati posebnu šifru u igri Alien: Resurrection, odabrati level 6 i sekciju 1, držati L1 i X, zameniti CD u konzoli i sve vreme držati L1, a zatim uz L1 pritisnuti i držati trougao i kvadrat. Kada se ova kombinacija oslobodi, piratska verzija igre će se pokrenuti na konzoli.

Ova procedura je prilično apsurdna i svi su je očigledno ignorisali 23 godine, ali sada je otkrivena i ostaje kao zanimljiv deo istorije gejminga. Ipak, ne preporučujemo kršenje autorskih prava i igranje piratskih igara, već podržavamo legalan pristup igrama i ostalim digitalnim sadržajima.

FAQ:

P: Koja je igra omogućavala pirateruju na PlayStationu 1?
O: Igra je bila Alien: Resurrection.

P: Kakva je procedura za pokretanje piratske verzije igre?
O: Potrebno je koristiti komadić kartona da bi se „prevarila“ konzola, a zatim slediti određene korake u samoj igri.

P: Koliko dugo je trajalo dok niko nije otkrio ovu proceduru?
O: Procedura je ostala nepoznata 23 godine, sve do nedavnog otkrića YouTubera kanala Modern Vintage Gamer.

P: Da li podržavate pirateriju?
O: Ne, podržavamo legalan pristup igrama i ostalim digitalnim sadržajima.