*EN Вештачка интелигенција

Novi Samsung Neo QLED 8K unapređuje vizuelno iskustvo sa više AI performansi

Summary

Kompanija Samsung je najavila svoju najnoviju liniju ekrana, uključujući Neo QLED 8K, MICRO LED, OLED i Lifestyle ekrane, predstavljajući era AI ekrana na sajmu CES 2024. Novi AI procesori i tehnologije donose napredak u vizuelnom i zvučnom kvalitetu slike, pružajući […]

Novi Samsung Neo QLED 8K unapređuje vizuelno iskustvo sa više AI performansi

Kompanija Samsung je najavila svoju najnoviju liniju ekrana, uključujući Neo QLED 8K, MICRO LED, OLED i Lifestyle ekrane, predstavljajući era AI ekrana na sajmu CES 2024. Novi AI procesori i tehnologije donose napredak u vizuelnom i zvučnom kvalitetu slike, pružajući korisnicima najbolje moguće iskustvo. Ova linija ekrana nije samo fokusirana na pružanje visokokvalitetnog vizuelnog sadržaja, već i na poboljšanje našeg svakodnevnog života.

Samsung Neo QLED 8K predstavlja napredne AI performanse, omogućavajući poboljšan kvalitet slike. Novi NQ8 AI Gen3 procesor ima dvostruko bržu jedinicu za obradu neuronske mreže (NPU) u odnosu na prethodnika, kao i osam puta veći broj neuronskih mreža. Ove unapređene performanse čine sliku na ekranu jasnijom i pomažu u povećanju rezolucije i poboljšanju osvetljenosti sadržaja niske rezolucije. Neo QLED 8K donosi i druge funkcije za poboljšanje kvaliteta slike, kao što su AI Motion Enhancer Pro za prikaz sportskih sadržaja visoke rezolucije i Real Depth Enhancer Pro za naglašavanje detalja u brzopokretnim scenama.

Osim vizuelnih performansi, Samsung Neo QLED 8K takođe pruža izuzetan audio kvalitet. Zahvaljujući tehnologiji Q-Symphony, korisnici mogu povezati više bežičnih zvučnika i Soundbar zvučnika sa televizorom za savršeno sinhronizovan zvuk tokom gledanja emisija, filmova i muzike. Takođe, patentirani AI pojačivač dijaloga, poznat kao Active Voice Amplifier Pro, poboljšava kvalitet glasova i dijaloga na ekranu.

Nova linija Samsung televizora takođe dolazi sa brojnim unapređenjima u iskustvu gledanja. Platforma Tizen OS pruža personalizovano iskustvo sadržaja i usluga, a novi Samsung Daily+ omogućava lak pristup različitim aktivnostima unutar doma. Takođe, Samsung televizori su sada kompatibilni sa različitim uređajima, omogućavajući lako povezivanje i integraciju sa pametnim telefonima i nosivim uređajima.

Sa sve naprednijim AI tehnologijama i poboljšanim performansama, nova linija Samsung Neo QLED 8K televizora donosi unapređeno vizuelno i zvučno iskustvo za korisnike. Bez obzira da li je reč o gledanju omiljenih filmova ili igranju video igara, ovi televizori pružaju najbolje moguće iskustvo u vašem domu.

Frequently Asked Questions (FAQ)

Šta je Neo QLED 8K?

Neo QLED 8K je najnovija linija televizora kompanije Samsung koja donosi poboljšane vizuelne performanse zahvaljujući AI tehnologiji, dvostruko bržem AI procesoru i većem broju neuronskih mreža.

Koje su prednosti nove linije Samsung televizora?

Nova linija Samsung televizora donosi unapređen kvalitet slike i zvuka, personalizovano iskustvo sadržaja, veliku kompatibilnost sa drugim uređajima u ekosistemu i mogućnost povezivanja više zvučnika za sinhronizovan zvuk.

Koje su nove funkcije na Samsung televizorima?

Nove funkcije uključuju AI Upscaling Pro za poboljšano povećanje rezolucije, AI Motion Enhancer Pro za sportske sadržaje visoke rezolucije, Real Depth Enhancer Pro za preciznije prikazivanje detalja u brzim scenama i Q-Symphony za sinhronizovani zvuk sa više zvučnika.

Kako se novi Samsung televizori povezuju sa drugim uređajima?

Nova linija Samsung televizora je kompatibilna sa pametnim telefonima i nosivim uređajima, omogućavajući lako povezivanje i integraciju. Takođe, platforma Tizen OS pruža personalizovano iskustvo sadržaja i usluga temeljeno na individualnim nalozima postavljenim na pametnim televizorima.

Koliko su napredne AI performanse na novim Samsung televizorima?

Novi Samsung Neo QLED 8K televizori koriste AI tehnologiju i napredni NQ8 AI Gen3 procesor koji je dvostruko brži od prethodnika i ima veći broj neuronskih mreža. Ove performanse omogućavaju prikaz jasnijih detalja na ekranu i poboljšanje kvaliteta slike i zvuka.

Koje su prednosti novih Samsung Daily+ i Tizen OS?

Samsung Daily+ je središte za aktivnosti unutar doma, koje pruža različite usluge i funkcije poput video poziva, treninga, daljinskog upravljanja računarom itd. Tizen OS je platforma koja postavlja sadržaj u središte iskustva gledanja, pružajući personalizovane preporuke i prilagođeno celokupno iskustvo za svakog korisnika.