*EN Вештачка интелигенција

Kompanija Gugl najavljuje inovacije u pretraživaču Hrom koje koristi veštačku inteligenciju

Summary

Kompanija Gugl je nedavno objavila na svom blogu da sprema neke uzbudljive novosti za svoje korisnike koji koriste pretraživač Hrom. U ovom osvježenju će biti uvedene nove funkcionalnosti koje se oslanjaju na veštačku inteligenciju (AI), a njihov cilj je pružiti […]

Kompanija Gugl najavljuje inovacije u pretraživaču Hrom koje koristi veštačku inteligenciju

Kompanija Gugl je nedavno objavila na svom blogu da sprema neke uzbudljive novosti za svoje korisnike koji koriste pretraživač Hrom. U ovom osvježenju će biti uvedene nove funkcionalnosti koje se oslanjaju na veštačku inteligenciju (AI), a njihov cilj je pružiti korisnicima još bolje iskustvo tokom pretraživanja i korišćenja interneta.

Jedna od najzanimljivijih funkcija koja će biti uvedena jeste mogućnost automatskog grupisanja kartica (tabova) u pretraživaču. Umesto da se borite sa gomilom otvorenih kartica i pokušavate da pronađete onu koju tražite, veštačka inteligencija će preuzeti ulogu i automatizovano će grupisati kartice na osnovu sadržaja i veza između njih. Ovo će značajno olakšati organizaciju pretraga i omogućiti korisnicima da brže pronađu informacije koje su im potrebne.

Još jedna sjajna inovacija koja stiže u Hrom je mogućnost korišćenja virtuelnog asistenta za pomoć pri pisanju u tekstualnim poljima na sajtovima. Umesto da ručno kucate tekst, virtuelni asistent će vam pomoći da brzo i lako napišete željene rečenice. Ova tehnologija veštačke inteligencije omogućiće korisnicima da ubrzaju svoj rad i budu produktivniji prilikom komunikacije putem interneta.

Ove inovacije predstavljaju samo neke od mnogobrojnih načina na koje kompanija Gugl koristi veštačku inteligenciju kako bi unapredila korisničko iskustvo u svom pretraživaču Hrom. Novosti će sigurno doneti još više efikasnosti i praktičnosti za sve korisnike i predstavljaju korak napred ka stvaranju pametnije i intuitivnije online sredine. Nestrpljivo očekujemo da vidimo kako će ove funkcionalnosti poboljšati naš dnevni rad i olakšati nam pretragu informacija na internetu.

Pitanja i odgovori

1. Kako Gugl planira unaprediti iskustvo korisnika pretraživačem Hrom?
Gugl planira da uvede nove funkcionalnosti koje se oslanjaju na veštačku inteligenciju (AI) kako bi korisnicima pružio još bolje iskustvo tokom pretraživanja i korišćenja interneta.

2. Koja je najzanimljivija nova funkcionalnost koja će biti uvedena u Hrom?
Najzanimljivija nova funkcionalnost je mogućnost automatskog grupisanja kartica (tabova) u pretraživaču. Veštačka inteligencija će grupisati kartice na osnovu sadržaja i veza između njih, što će korisnicima olakšati organizaciju pretraga i pronalaženje informacija.

3. Koje još inovacije će biti uvedene u Hrom?
Još jedna inovacija će biti mogućnost korišćenja virtuelnog asistenta za pomoć pri pisanju u tekstualnim poljima na sajtovima. Virtuelni asistent će pomoći korisnicima da brzo i lako napišu željene rečenice, čime će ubrzati svoj rad i biti produktivniji u komunikaciji putem interneta.

4. Kako Gugl koristi veštačku inteligenciju u pretraživaču Hrom?
Gugl koristi veštačku inteligenciju u pretraživaču Hrom kako bi unapredio korisničko iskustvo. Novi funkcionalnosti poput automatskog grupisanja kartica i virtuelnog asistenta za pomoć pri pisanju su samo neki od mnogobrojnih načina na koje se koristi veštačka inteligencija.

5. Koje su prednosti novih funkcionalnosti u Hromu?
Prednosti novih funkcionalnosti u Hromu su veća efikasnost i praktičnost za korisnike. Automatsko grupisanje kartica olakšava organizaciju pretraga, dok virtuelni asistent ubrzava pisanje i komunikaciju putem interneta.

Definicije ključnih termina

– Veštačka inteligencija (AI): Grana računarstva koja se bavi razvojem računarskih sistema koji mogu obavljati zadatke koji inače zahtevaju ljudsku inteligenciju, kao što su prepoznavanje slika i govora, učenje iz podataka i donošenje zaključaka.

Povezani linkovi
Google
Hrom pretraživač