*EN Вештачка интелигенција

Xiaomi 14: Očekuje se globalno predstavljanje na MWC-u 2024

Summary

Prema najnovijim informacijama, Xiaomi 14, jedan od najiščekivanijih modela ove kompanije, će verovatno biti globalno predstavljen na Mobile World Congress-u (MWC) u Barseloni, koji će se održati od 26. do 29. februara 2024. godine. Ovo je jedan od najvećih tehnoloških […]

Xiaomi 14: Očekuje se globalno predstavljanje na MWC-u 2024

Prema najnovijim informacijama, Xiaomi 14, jedan od najiščekivanijih modela ove kompanije, će verovatno biti globalno predstavljen na Mobile World Congress-u (MWC) u Barseloni, koji će se održati od 26. do 29. februara 2024. godine. Ovo je jedan od najvećih tehnoloških kongresa koji privlači pažnju širom sveta.

Iako Xiaomi 14 već debutovao na kineskom tržištu u oktobru prošle godine, svetsko predstavljanje i dostupnost ovog modela još uvek nisu realizovani. Međutim, prema navodima Gizmochina portala, očekuje se da će se to desiti u narednim mesecima, i to upravo na MWC-u.

Xiaomi je poznat po tome što tradicionalno predstavlja svoje flegšip telefone negde oko MWC-a svake godine. Isti slučaj je bio i sa prethodnim modelom, Xiaomi 13. Stoga, postoji velika verovatnoća da će Xiaomi 14 biti predstavljen 25. februara, dan pre zvaničnog početka MWC-a.

Što se tiče karakteristika, Xiaomi 14 se ističe kao kompaktni flegšip sa LEICA kamerom kvadratnog oblika i IP68 sertifikacijom. Uz to, ima LTPO ekran sa osvežavanjem od 120Hz i osvetljenjem od 3.000 nita. Za pokretanje je zadužen Snapdragon 8 Gen 3 čipset, koji je uparen sa 16GB RAM-a i 1TB interne memorije. Baterija kapaciteta 4.610 mAh podržava brzo punjenje do 90W preko kabla, dok je bežično punjenje ograničeno na 50W.

Svetsko predstavljanje Xiaomi 14 na MWC-u će definitivno privući pažnju ljubitelja tehnologije širom sveta, a očekuje se da će ovo biti jedan od najpopularnijih modela koji će Xiaomi ponuditi na globalnom tržištu.

Frequently Asked Questions (FAQ)

Kada će Xiaomi 14 biti globalno predstavljen?

Xiaomi 14 se očekuje da bude globalno predstavljen na Mobile World Congress-u (MWC) u Barseloni, koji će se održati od 26. do 29. februara 2024. godine.

Koje su karakteristike Xiaomi 14?

Xiaomi 14 je kompaktni flegšip sa LEICA kamerom kvadratnog oblika i IP68 sertifikacijom. Ima LTPO ekran sa osvežavanjem od 120Hz i osvetljenjem od 3.000 nita. Pokreće ga Snapdragon 8 Gen 3 čipset, uz 16GB RAM-a i 1TB interne memorije. Baterija ima kapacitet 4.610 mAh i podržava brzo punjenje do 90W kablom i do 50W bežično.

Kada će Xiaomi 14 biti dostupan na globalnom tržištu?

Trenutno nije poznato kada će Xiaomi 14 biti dostupan na globalnom tržištu. Međutim, očekuje se da će se to desiti nakon svetskog predstavljanja na MWC-u. Pratite Xiaomi-jeve zvanične kanale za najnovije informacije o dostupnosti.