*EN Вештачка интелигенција

One UI 6.1 Dolazi sa Galaxy S24 serijom – Šta očekivati?

Summary

Početkom prošle sedmice objavljene su prve informacije o nadolazećem ažuriranju One UI 6 podverzije – One UI 6.1. Očekuje se da će ovaj novi softver debitovati zajedno sa lansiranjem Galaxy S24 serije sledećeg meseca. Međutim, kada će korisnici podržanih uređaja […]

One UI 6.1 Dolazi sa Galaxy S24 serijom – Šta očekivati?

Početkom prošle sedmice objavljene su prve informacije o nadolazećem ažuriranju One UI 6 podverzije – One UI 6.1. Očekuje se da će ovaj novi softver debitovati zajedno sa lansiranjem Galaxy S24 serije sledećeg meseca. Međutim, kada će korisnici podržanih uređaja dobiti ovo ažuriranje još uvek nije poznato.

Lansiranje Galaxy S24 serije planirano je za 17. januar 2024. godine, što znači da će One UI 6.1 biti dostupan tada. Gotovo svi uređaji koji trenutno koriste One UI 6 trebalo bi da dobiju ažuriranje na One UI 6.1, ali još uvek nije poznato kada će se to desiti.

Ako uporedimo dolazak nadolazećeg ažuriranja One UI 6.1 sa dolaskom One UI 5.1, možda možemo očekivati da ono počne da stiže na podržane uređaje krajem prvog meseca sledeće godine. Prva serija koja bi trebala da dobije ovo ažuriranje je Galaxy S23 serija, za koju se navodno već testira One UI 6.1. Testni firmver baziran na One UI 6.1, sa brojem S918NKSU2ZWX2, primećen je prošle sedmice na serverima kompanije Samsung.

U najgorim slučajevima, Samsungu će biti potrebno oko mesec dana da započne sveobuhvatno ažuriranje Galaxy uređaja na One UI 6.1. Nakon Galaxy S23 serije, nadogradnju bi trebali dobiti i korisnici Galaxy Z Fold 5 i Galaxy Z Flip 5 uređaja.

Iako su ove informacije trenutno samo šuškanja, trebamo ih uzeti sa određenom dozom opreza, jer još uvek nema zvaničnih potvrda.

Što se tiče samih novih funkcija, One UI 6.1 neće doneti drastične promene, ali možemo očekivati nekoliko korisnih poboljšanja. Na primer, funkcija Adaptivne zaštite će punjenje baterije završiti na 80% i zadržati to stanje sve dok se korisnik ne probudi, a zatim nastaviti punjenje do 100%. Funkcija Maksimalne zaštite baterije će ograničiti punjenje na 80%. Pored toga, očekuju se poboljšanja ugrađenih aplikacija poput Kamere i Samsung Notes.

FAQ:

P: Kada će One UI 6.1 biti dostupan za podržane uređaje?
O: Trenutno nije poznato tačno vreme kada će podržani uređaji dobiti One UI 6.1 ažuriranje.

P: Koje uređaje očekivati da će prvo dobiti One UI 6.1?
O: Prema najnovijim informacijama, prva serija koja će dobiti One UI 6.1 je Galaxy S23 serija.

P: Koje nove funkcije očekivati sa One UI 6.1?
O: One UI 6.1 donosi nekoliko poboljšanja, kao što je funkcija Adaptivne zaštite baterije i poboljšanja ugrađenih aplikacija poput Kamere i Samsung Notes.