*EN Вештачка интелигенција

Jensen Huang posetio proslavu kineske Nove godine u Pekingu

Summary

Prvi čovek kompanije Nvidia, Jensen Huang, nedavno je otputovao u Kinu kako bi prisustvovao proslavi kineske Nove godine u Pekingu. Ovo je bila njegova prva poseta kontinentalnoj Kini nakon dužeg vremena. Iako je poznat po svojim izvanrednim dostignućima u IT […]

Jensen Huang posetio proslavu kineske Nove godine u Pekingu

Prvi čovek kompanije Nvidia, Jensen Huang, nedavno je otputovao u Kinu kako bi prisustvovao proslavi kineske Nove godine u Pekingu. Ovo je bila njegova prva poseta kontinentalnoj Kini nakon dužeg vremena. Iako je poznat po svojim izvanrednim dostignućima u IT industriji, ovoga puta je Jensen imao priliku da se opusti i uživa u lokalnoj kulturi.

Na proslavi, Jensen je učestvovao u tradicionalnom kineskom plesu koji obeležava početak Zmajeve godine. Fotografije sa proslave jasno pokazuju da je Jensen bio oduševljen i srećan. Videti vodećeg čoveka Nvidia kompanije ovako opuštenog i radosnog je zaista retkost i može biti inspiracija mnogima.

Međutim, poseta nije bila samo duhovnog karaktera. Jensen je imao sastanke sa glavnim klijentima u tom delu Kine, uključujući kompanije Alibaba i Tencent. Budući da je situacija sa Nvidia AI tržištem u Kini kritična, ova poseta je bila korisna za obnovu veza i kontakata sa tradicionalnim klijentima kompanije.

Nvidia se suočava sa izazovima kao što su specijalna verzija AI akceleratora samo za kinesko tržište i konkurencija Huawei AI čipa. Međutim, Jensenova poseta i najava specijalne GeForce RTX 4090 D (Dragon) verzije grafičke karte, koja će biti ekskluzivno dostupna na kineskom tržištu, može biti od velike koristi za kompaniju.

Ova poseta je pokazala da Jensen Huang, osim što je uspešan poslovni lider, takođe ima vreme da uživa u lokalnoj kulturi i neguje odnose sa kineskim partnerima. To je još jedan primer njegove veštine da balansira između poslovnog i ličnog života.

FAQ:

1. Ko je Jensen Huang?
Jensen Huang je prvi čovek kompanije Nvidia, poznat po svojim dostignućima u IT industriji.

2. Gde je Jensen putovao nedavno?
Jensen je nedavno otputovao u Kinu.

3. Zašto je Jensen posetio Kinu?
Jensen je posetio Kinu kako bi prisustvovao proslavi kineske Nove godine i održao sastanke sa glavnim klijentima.

4. Koji su glavni klijenti kompanije Nvidia u Kini?
Glavni klijenti kompanije Nvidia u Kini su kompanije Alibaba i Tencent.

5. Sa kojim izazovima se suočava Nvidia na kineskom tržištu AI tehnologija?
Nvidia se suočava sa izazovima kao što su specijalna verzija AI akceleratora samo za kinesko tržište i konkurencija Huawei AI čipa.

6. Kakav proizvod je najavljen za ekskluzivno kinesko tržište?
Najavljena je specijalna verzija grafičke karte GeForce RTX 4090 D (Dragon) koja će biti ekskluzivno dostupna na kineskom tržištu.

Definitions:
– Nvidia: Kompanija koja se bavi razvojem grafičkih procesora i čipova za računalnu grafiku.
– AI: Skraćenica od veštačke inteligencije.
– Alibaba: Kineska multinacionalna tehnološka kompanija.
– Tencent: Kineska multinacionalna tehnološka kompanija.

Suggested related links:
Nvidia
Alibaba
Tencent