*EN Вештачка интелигенција

Novi Honor Magic6 i Magic6 Pro: Napredni pametni telefoni sa impresivnim funkcijama

Summary

Honor je nedavno predstavio svoju novu flagship seriju pametnih telefona – Magic6 i Magic6 Pro. Ovi mobilni uređaji impresioniraju svojim vrhunskim performansama, visokokvalitetnim ekranima i kamerama kao i snažnom baterijom. Magic6 i Magic6 Pro dolaze sa Qualcommovim najboljim Snapdragon 8 […]

Novi Honor Magic6 i Magic6 Pro: Napredni pametni telefoni sa impresivnim funkcijama

Honor je nedavno predstavio svoju novu flagship seriju pametnih telefona – Magic6 i Magic6 Pro. Ovi mobilni uređaji impresioniraju svojim vrhunskim performansama, visokokvalitetnim ekranima i kamerama kao i snažnom baterijom.

Magic6 i Magic6 Pro dolaze sa Qualcommovim najboljim Snapdragon 8 Gen 3 procesorom, koji omogućava brzo i glatko izvršavanje aplikacija i igara. Ovi telefoni također imaju 6,8-inčne zakrivljene LTPO AMOLED ekrane visoke rezolucije, koji pružaju živopisne boje i oštru sliku. Kamere na Magic6 i Magic6 Pro su također izvanredne. Oba telefona imaju selfie kamere od 50 MP, dok Magic6 Pro ima dodatnu periskopsku kameru od 180 MP sa 2,5x optičkim zumiranjem i do 100x digitalnim zumiranjem. Tu je i ultraširoka kamera od 50 MP koja omogućuje snimanje impresivnih pejzaža.

Ovi pametni telefoni također dolaze sa Honorovim novim operativnim sistemom MagicOS 8.0, baziranim na Androidu 14. Pruža korisnicima intuitivan i siguran korisnički interfejs. Povezivost ovih telefona je također vrhunska, sa podrškom za Wi-Fi 7 i Bluetooth 5.3. Magic6 Pro također podržava satelitsko povezivanje u području Kine, što je sjajna opcija za korisnike koji putuju.

Kao dodatak, Honor je osigurao da Magic6 i Magic6 Pro budu izdržljivi i otporni na vodu i prašinu, sa IP68 certifikatom. Ovi telefoni su dostupni u nekoliko atraktivnih boja, uključujući crnu, zelenu, plavu, ljubičastu i bijelu. Cijene variraju ovisno o konfiguraciji,počevši od 620 dolara za Magic6 model sa 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije, dok Magic6 Pro model sa 16 GB RAM-a i 1 TB interne memorije košta 943 dolara.

Prodaja Magic6 i Magic6 Pro telefona u Kini započinje 18. januara, a detalji o prodaji na međunarodnim tržištima bit će objavljeni uskoro.

FAQ:

 • Koji je najveći adut Honor Magic6 i Magic6 Pro telefona?
  Njihov najveći adut je moćan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 procesor, koji omogućava brz i glatki rad.
 • Koliko koštaju Magic6 i Magic6 Pro telefoni?
  Cijene se kreću od 620 dolara za Magic6 model do 943 dolara za najbolji model Magic6 Pro sa najviše RAM-a i interne memorije.
 • Koje boje su dostupne za ove telefone?
  Telefoni su dostupni u nekoliko boja, uključujući crnu, zelenu, plavu, ljubičastu i bijelu.
 • Koja je rezolucija ekrana Magic6 i Magic6 Pro telefona?
  Ovi telefoni imaju zakrivljene LTPO AMOLED ekrane rezolucije 1.264 x 2.800 piksela.