*EN Вештачка интелигенција

Novi iPhone 16 i iPhone 16 Plus: Više RAM-a i Napredna Wi-Fi tehnologija

Summary

Apple je poznat po ekskluzivnim funkcijama koje pruža svojim iPhone modelima „Pro“ serije. Međutim, novi izveštaji sugerišu da bi ove funkcije mogle biti dostupne i na standardnim i Plus modelima iPhone 16 i iPhone 16 Plus. Prema industrijskom analitičaru Džefu […]

Novi iPhone 16 i iPhone 16 Plus: Više RAM-a i Napredna Wi-Fi tehnologija

Apple je poznat po ekskluzivnim funkcijama koje pruža svojim iPhone modelima „Pro“ serije. Međutim, novi izveštaji sugerišu da bi ove funkcije mogle biti dostupne i na standardnim i Plus modelima iPhone 16 i iPhone 16 Plus.

Prema industrijskom analitičaru Džefu Pou, iPhone 16 i iPhone 16 Plus će dobiti povećanje RAM-a i naprednu Wi-Fi 6E tehnologiju. Ovi modeli će imati 8GB RAM-a, što je povećanje u odnosu na prethodne modele sa 6GB. Ovo povećanje RAM-a bi moglo omogućiti iPhone 16 modelima bez „Pro“ oznake da efikasnije obavljaju zadatke koji su povezani sa veštačkom inteligencijom.

Postoji i mogućnost da će iPhone 16 serija doneti unapređenog Siri asistenta koji će biti pokretan generativnom veštačkom inteligencijom. Ove glasine su u skladu sa Apple-ovom fokusiranju na veštačku inteligenciju tokom ove godine.

Takođe, analitičar Džef Pou navodi da bi iPhone 16 Pro modeli mogli da dobiju Qualcomm Snapdragon X75 modem, dok će standardni modeli zadržati Qualcomm Snapdragon X70 modem, koji je prisutan na iPhone 15 seriji.

Uvođenje ovih novih funkcija bi moglo predstavljati značajan napredak za korisnike iPhone 16 i iPhone 16 Plus, omogućavajući im da iskoriste napredne mogućnosti i performanse ovih uređaja.

Hvala na čitanju! Ako imate bilo kakva dodatna pitanja o novim funkcijama iPhone 16 i iPhone 16 Plus modela, pogledajte našu FAQ sekciju ispod.

Često postavljana pitanja (FAQ)

Da li će iPhone 16 i iPhone 16 Plus imati više RAM-a od prethodnih modela?

Da, prema navodima analitičara, iPhone 16 i iPhone 16 Plus će imati 8GB RAM-a, što je povećanje u odnosu na prethodne modele sa 6GB RAM-a.

Da li će iPhone 16 serija imati naprednu Wi-Fi tehnologiju?

Da, novi iPhone 16 i iPhone 16 Plus će dobiti naprednu Wi-Fi 6E tehnologiju.

Da li će iPhone 16 modeli moći da obavljaju zadatke povezane sa veštačkom inteligencijom?

Da, povećanje RAM-a na iPhone 16 modelima bi moglo omogućiti efikasnije obavljanje zadataka u vezi sa veštačkom inteligencijom.

Da li će novi iPhone 16 imati unapređenog Siri asistenta?

Postoje glasine da će novi iPhone 16 serija doneti unapređenog Siri asistenta pokretanog generativnom veštačkom inteligencijom.

Da li će iPhone 16 Pro i standardni modeli imati različite modeme?

Da, prema analitičaru, iPhone 16 Pro modeli bi mogli dobiti Qualcomm Snapdragon X75 modem, dok će standardni modeli zadržati Qualcomm Snapdragon X70 modem koji je prisutan na iPhone 15 seriji.