*EN Вештачка интелигенција

Nove informacije o cenama Intelovog jezgra 14. generacije serije

Summary

Spaniardski maloprodajni trgovac Coolmod nedavno je otkrio detalje o očekivanim cenama Intelovog jezgra 14. generacije serije u srednjem segmentu. Ovi procesori, koji će uskoro biti predstavljeni, donose neke značajne razlike u odnosu na prethodne modele. Novi Intelov CPU-i dolaze u […]

Nove informacije o cenama Intelovog jezgra 14. generacije serije

Spaniardski maloprodajni trgovac Coolmod nedavno je otkrio detalje o očekivanim cenama Intelovog jezgra 14. generacije serije u srednjem segmentu. Ovi procesori, koji će uskoro biti predstavljeni, donose neke značajne razlike u odnosu na prethodne modele.

Novi Intelov CPU-i dolaze u varijantama sa različitim brojem jezgara, uključujući verzije sa 24, 20, 14 i 10 jezgara. Međutim, bitno je napomenuti da će neki od ovih modela biti bez oznake „K“, što znači da neće podržavati overklokiranje u istoj meri kao otključani SKU-ovi.

Iako će verzije bez oznake „K“ imati neka ograničenja u odnosu na model za overklokiranje, Intel je rešen da ih ponudi po konkurentnim cenama. Na primer, varijanta bez oznake „K“ Core i9-14900 imat će 7% nižu cenu u poređenju sa verzijom sa otključanim potencijalom. Sličan popust primetiće se i kod verzije „F“, koja će biti bez integrisane grafike.

Razlika u ceni između modela sa i bez oznake „K“ neće biti jedina stvar koja će se razlikovati. Intel je takođe najavio da će neke varijante, poput i7-14700, biti ekskluzivno dostupne samo u K-seriji.

Ove informacije daju korisnicima uvid u očekivane cene novih Intelovih procesora 14. generacije serije. Sa raznolikim opcijama i pristupačnim cenama, ova nova linija procesora donosi mnogo izbora za korisnike. Sada će biti lako odabrati odgovarajući procesor koji ispunjava njihove specifične potrebe.

FAQ:

1. Koje su razlike između verzija sa oznakom „K“ i verzija bez oznake „K“ kod Intelovih procesora?

Verzije sa oznakom „K“ imaju otključan potencijal za overklokiranje, dok verzije bez oznake „K“ imaju ograničenja u ovom pogledu.

2. Kakav uticaj ima oznaka „F“ na cenu procesora?

Verzije sa oznakom „F“ nemaju integrisanu grafiku, što rezultira nešto nižom cenom u odnosu na isti model sa integrisanom grafikom.

3. Koji su modeli dostupni samo u K-seriji?

Neki od modela, kao što je i7-14700, biće dostupni samo u K-seriji, dok verizje bez oznake „K“ neće podržavati ove ekskluzivne modele.