*EN Вештачка интелигенција

Nova igra u serijalu Indiana Jones – Nepoznato putovanje

Summary

Lucasfilm je nedavno registrovao nekoliko novih domena za igru koja se zove „Indiana Jones Bethesda“, što je izazvalo uzbuđenje među fanovima ovog popularnog serijala. Registracije domena uključuju naslove poput „indianajonesandthegreatcirclegame.com“ i „indianajonesandthegreatcircle.com“, što nam sugerira da bi naziv igre mogao […]

Nova igra u serijalu Indiana Jones – Nepoznato putovanje

Lucasfilm je nedavno registrovao nekoliko novih domena za igru koja se zove „Indiana Jones Bethesda“, što je izazvalo uzbuđenje među fanovima ovog popularnog serijala. Registracije domena uključuju naslove poput „indianajonesandthegreatcirclegame.com“ i „indianajonesandthegreatcircle.com“, što nam sugerira da bi naziv igre mogao biti „Indiana Jones and the Great Circle“ (Indiana Jones i Veliki Krug).

Veliki krug je matematički pojam koji se odnosi na najveći mogući krug koji se može nacrtati na bilo kojoj sferi, a u ovom slučaju se odnosi na Zemlju. Ovaj pojam ima veze sa teaser slikom igre koja prikazuje knjigu nazvanu „Ancient Circle“ (Drevni Krug), koja je delimično sakrivena.

Igra „Indiana Jones“ je najavljena početkom 2021. godine, a razvija je studio MachineGames, poznat po uspešnom restartu igre „Wolfenstein“. Igru će objaviti Bethesda, a nedavno registrovani domeni ukazuju da se bliži trenutak kada će nam biti prikazana njena prava suština. Microsoft je najavio da će na svom Developer Direct događaju 18. januara prikazati prvi pravi pogled na ovu igru, uključujući detalje o okruženju, priči i prvom ikada prikazanom trejleru sa igrinim sadržajem.

Iako još uvek nemamo konkretne detalje o igri, znamo da neće biti dostupna na PlayStation platformi, kako je prvobitno planirano. Todd Howard, kreativni direktor Bethesda studija, je izjavio da je ova igra izuzetno ambiciozan, jedinstven i kompleksan projekat, koji pruža brojne inovacije i promene u odnosu na prethodne igre u serijalu. Očekuje se da će igra biti nešto što dosad nismo videli u svetu Indiane Jonesa.

Najveća zvezda ovog Developer Direct događaja biće upravo Indiana Jones, ali će biti i drugih zanimljivih prezentacija. Obsidian će predstaviti svoju novu RPG igru „Avowed“, smeštenu u svet igre „Pillars of Eternity“, dok će Oxide Games otkriti grand-strategy igru „Ara: History Untold“, koja spaja elemente popularnih igara „Civilization“ i „Crusader Kings“. Takođe, očekuje se da će Ninja Theory pokazati delić svog dolazećeg naslova „Senua’s Saga: Hellblade 2“.

FAQ:
P: Kada je igra „Indiana Jones“ najavljena?
O: Igra „Indiana Jones“ je najavljena u januaru 2021. godine.

P: Ko razvija igru?
O: Igru razvija studio MachineGames, poznat po restartu igre „Wolfenstein“.

P: Kada će biti prikazan trejler sa igrinim sadržajem?
O: Prvi trejler sa igrinim sadržajem će biti prikazan 18. januara na Developer Direct događaju.

P: Kako će se igra razlikovati od prethodnih igara u serijalu?
O: Igra će biti ambicioznija, jedinstvenija i doneti brojne inovacije u odnosu na prethodne igre u serijalu „Indiana Jones“.