*EN Вештачка интелигенција

Huawei: Nova serija telefona sa unapređenim mogućnostima kamere

Summary

Novi Huawei telefoni iz serije 12, koji se očekuju da debituju 26. decembra, predstaviće se sa unapređenom estetikom i impresivnim mogućnostima kamere. Prema najavama, Huawei nova 12 Pro i nova 12 Ultra će biti opremljeni senzorom kamere od 50 MP, […]

Huawei: Nova serija telefona sa unapređenim mogućnostima kamere

Novi Huawei telefoni iz serije 12, koji se očekuju da debituju 26. decembra, predstaviće se sa unapređenom estetikom i impresivnim mogućnostima kamere. Prema najavama, Huawei nova 12 Pro i nova 12 Ultra će biti opremljeni senzorom kamere od 50 MP, koji ima promenljivu blendu od f/1.4 do f/4.0. Ova tehnologija, koja je već korišćena u prethodnim modelima poput nova 11 Ultra, P60 Pro i Mate 60 serije, omogućava snimanje fotografija visokog kvaliteta sa prilagodljivom dubinskom oštrinom.

Prednja kamera na ovim telefonima će imati dvostruka sočiva. Glavni snimač očekuje se da će biti senzor od 60 MP, uz mogući ultraširoki objektiv za snimanje grupnih fotografija sa širim kadrom. Takođe, posedovaće i sekundarnu kameru od 8 MP, koja će, prema glasinama, biti 2x telefoto objektiv namenski dizajniran za zumiranje.

Što se tiče prikaza, Huawei je nazvao rezoluciju „1.5K“, što odgovara industrijskom standardu od 1220p. Nova serija telefona će se posebno fokusirati na unapređenje mogućnosti snimanja selfija. Zbog toga, prednje kamere će biti diskretno smeštene iza malog otvora u obliku pilule, čime će se izbeći potreba za periskopskim sočivom.

Nova serija Huawei telefona sa unapređenim mogućnostima kamere imaće za cilj da korisnicima omogući snimanje visokokvalitetnih fotografija i selfija. Ovi telefoni će postati omiljeni među ljubiteljima fotografije i selfi entuzijastima koji žele profesionalne rezultate iz džepa svog telefona.

FAQ:

1. Koji Huawei telefoni će imati unapređene kamere?

Nova serija Huawei telefona, nazvana 12, će imati unapređene kamere, uključujući modele Huawei 12 Pro i Huawei 12 Ultra.

2. Kakve mogućnosti kamere će imati Huawei 12 telefoni?

Huawei 12 Pro i Huawei 12 Ultra će biti opremljeni senzorom kamere od 50 MP sa promenljivom blendom, dvostrukim sočivima na prednjoj kameri i rezolucijom prikaza od 1.5K.

3. Kako će biti smeštene prednje kamere na Huawei 12 telefonima?

Prednje kamere na Huawei 12 telefonima će biti diskretno smeštene iza malog otvora u obliku pilule, čime će se izbeći potreba za periskopskim sočivom.