*EN Вештачка интелигенција

HP Omen Transcend 14: Najlakši gejming laptop na svetu

Summary

Ponekad je bezgranična potraga za smanjenjem težine ili dimenzija novog laptopa dosadna, posebno kada to može uticati na njegove performanse. Međutim, kada kompanija uspe da to postigne bez previše odricanja, takav poduhvat zaslužuje pažnju. Novi HP Omen Transcend 14 je […]

HP Omen Transcend 14: Najlakši gejming laptop na svetu

Ponekad je bezgranična potraga za smanjenjem težine ili dimenzija novog laptopa dosadna, posebno kada to može uticati na njegove performanse. Međutim, kada kompanija uspe da to postigne bez previše odricanja, takav poduhvat zaslužuje pažnju. Novi HP Omen Transcend 14 je upravo takav laptop, sa zasluženom titulom najlakšeg gejming laptopa na svetu. Ovaj laptop ima dijagonalni ekran od 14 inča i težinu od samo 1,6 kg.

Iako je Transcend 14 mnogo bliži ultraprenosivom laptopu nego prosečnom gejming računaru, on ne pati po pitanju performansi. Opremljen podrškom za 14. generaciju Intel Core Ultra 7 ili Ultra 9 procesora, do 32 GB DDR5 RAM-a, 2 TB prostora za skladištenje i Nvidia GeForce RTX 4070 grafičkom kartom, ovaj laptop osigurava snažne performanse.

Važno je napomenuti da Transcend 14, uprkos svojim malim dimenzijama, ima dva USB-A i dva USB-C porta (od kojih jedan podržava Thunderbolt 4), HDMI 2.1 konektor i podršku za nadogradnju na Wi-Fi 7 i Bluetooth 5.4. Ove karakteristike čine ga veoma pristupačnim za povezivanje raznih uređaja i pružaju bežične brzine visokog nivoa.

Transcend 14 takođe ima moćan ekran, koji poseduje 2,8K OLED panel sa promenjivom brzinom osvežavanja od 120 Hz. Ovaj ekran podržava HDR sa maksimalnom osvetljenošću od 500 nita i širokim spektrom boja.

HP je takođe obratio pažnju na detalje koji su bitni za putnički gejming laptop, kao što je izbor USB-C napajanja. Ovo omogućava korisnicima da koriste HP adapter za punjenje drugih uređaja, umesto da moraju nositi posebne punjače za svaki uređaj.

HP Omen Transcend 14 je impresivan gejming laptop koji kombinuje lakoću i snagu u jednom uređaju. Uz to sve, cena ovog laptopa od 1.500 dolara čini ga veoma pristupačnim za ono što nudi.

FAQ:

1. Koliko teži HP Omen Transcend 14?
HP Omen Transcend 14 teži samo 1,6 kg, što ga čini najlakšim gejming laptopom na svetu.

2. Koje performanse pruža Transcend 14?
Transcend 14 je opremljen podrškom za 14. generaciju Intel Core Ultra 7 ili Ultra 9 procesora, do 32 GB DDR5 RAM-a, 2 TB prostora za skladištenje i Nvidia GeForce RTX 4070 grafičkom kartom. Ove komponente osiguravaju snažne performanse za gejming i druge zahtevne zadatke.

3. Koje su mogućnosti povezivanja ovog laptopa?
HP Omen Transcend 14 ima dva USB-A i dva USB-C porta (jedan podržava Thunderbolt 4), HDMI 2.1 konektor, podršku za nadogradnju na Wi-Fi 7 i Bluetooth 5.4, što omogućava širok spektar mogućnosti za povezivanje različitih uređaja.

4. Koje su karakteristike ekrana na Transcend 14?
Transcend 14 ima 2,8K OLED panel sa promenjivom brzinom osvežavanja od 120 Hz. Ekran podržava HDR sa maksimalnom osvetljenošću od 500 nita i širokim spektrom boja.