*EN Вештачка интелигенција

Honor predstavlja svoj najnoviji operativni sistem – MagicOS 8.0

Summary

Honor je nedavno najavio lansiranje svog najnovijeg mobilnog operativnog sistema – MagicOS 8.0. Ovaj operativni sistem, koji je zasnovan na Androidu 14, donosi niz inovativnih funkcija i poboljšanja korisničkog iskustva. Jedna od ključnih karakteristika MagicOS 8.0 je implementacija MagicLM jezičkog […]

Honor predstavlja svoj najnoviji operativni sistem – MagicOS 8.0

Honor je nedavno najavio lansiranje svog najnovijeg mobilnog operativnog sistema – MagicOS 8.0. Ovaj operativni sistem, koji je zasnovan na Androidu 14, donosi niz inovativnih funkcija i poboljšanja korisničkog iskustva.

Jedna od ključnih karakteristika MagicOS 8.0 je implementacija MagicLM jezičkog modela sa sedam milijardi parametara. Ovo omogućava korisnicima da lakše komuniciraju sa uređajem putem prirodnog jezika. Takođe, Honor ističe i IUI (intent-based user interface) koji korisniku proaktivno sugeriše servise i aplikacije, zasnovane na navikama upotrebe.

MagicOS 8.0 takođe uvodi funkciju nazvanu Magic Portal, koja pruža prečice sa preporukama za kontekstualne aplikacije i servise. Ova funkcija omogućava korisnicima brz i jednostavan pristup aplikacijama koje najčešće koriste.

Pored toga, MagicOS 8.0 donosi i nove opcije prilagođavanja početnog ekrana, kao i poboljšanja brzine korisničkog interfejsa. Zahvaljujući softverskim poboljšanjima, očekuje se da će novi operativni sistem trošiti manje resursa i pružiti bolje performanse.

Iako za sada nema informacija o globalnoj dostupnosti MagicOS 8.0, Honor je najavio plan objave preliminarne javne bete za određene honor modele, koji će biti postepeno dostupni u narednim mesecima.

Honor MagicOS 8.0 predstavlja osvežavajući korak napred u razvoju mobilnih operativnih sistema i donosi brojne inovacije koje će poboljšati korisničko iskustvo. Korisnici Honora mogu sa nestrpljenjem da očekuju dolazak ovog nadogradnje i uživaju u novim funkcionalnostima i performansama koje će im doneti.

Česta pitanja:

P: Koji je jezički model implementiran u MagicOS 8.0?
O: MagicOS 8.0 implementira MagicLM jezički model sa sedam milijardi parametara.

P: Koje su ključne funkcije MagicOS 8.0?
O: MagicOS 8.0 donosi funkcije kao što su IUI (intent-based user interface) koji proaktivno sugeriše servise i aplikacije korisnicima, kao i Magic Portal koji pruža prečice sa preporukama za kontekstualne aplikacije i servise.

P: Kada će biti dostupan MagicOS 8.0?
O: Za sada nema informacija o globalnoj dostupnosti MagicOS 8.0, ali Honor je najavio plan objave preliminarne javne bete za određene modele telefona koji će biti postepeno dostupni u narednim mesecima.