*EN Вештачка интелигенција

Nova verzija Honor MagicOS 8.0 – Revolucionarni operativni sistem za mobilne uređaje

Summary

Honor, tehnološka kompanija koja je prepoznata po inovativnim rešenjima, nedavno je predstavila svoj najnoviji operativni sistem za mobilne uređaje – MagicOS 8.0. Ova nova verzija donosi brojne revolucionarne funkcije koje će korisnicima omogućiti jedinstveno iskustvo i veću efikasnost u korišćenju […]

Nova verzija Honor MagicOS 8.0 – Revolucionarni operativni sistem za mobilne uređaje

Honor, tehnološka kompanija koja je prepoznata po inovativnim rešenjima, nedavno je predstavila svoj najnoviji operativni sistem za mobilne uređaje – MagicOS 8.0. Ova nova verzija donosi brojne revolucionarne funkcije koje će korisnicima omogućiti jedinstveno iskustvo i veću efikasnost u korišćenju njihovih pametnih telefona.

Jedna od ključnih karakteristika MagicOS 8.0 je MagicLM on-device veliki jezički model sa 7 milijardi parametara. Ovo inovativno rešenje bazirano na Androidu 14 omogućava poboljšane jezičke mogućnosti, uz predloge usluga i aplikacija na osnovu korisnikovih obrazaca korištenja. Honor naglašava da ovaj interfejs, nazvan IUI, proaktivno preporučuje aplikacije koje su relevantne za korisnika, što ga čini jedinstvenim u odnosu na druge operativne sisteme.

Još jedna izuzetna nova funkcija je Magic Portal. Korišćenjem Honorovog LLM i IUI, Magic Portal pruža korisnicima kontekstualne preporuke za aplikacije i usluge. Na primer, korisnik može prevući informaciju iz jedne aplikacije direktno u drugu, kao što su rezervacije iz aplikacije za poruke u aplikaciju za navigaciju. Ovo omogućava lakšu navigaciju i povezivanje korisnika sa potrebnim informacijama.

MagicOS 8.0 takođe donosi i nove opcije prilagođavanja početnog ekrana, poboljšanja brzine korisničkog interfejsa i smanjenu potrošnju resursa zahvaljujući optimizacijama Honorovog softverskog tima. Honor je također dodao funkciju shake-to-block ads koja pomaže u suzbijanju dosadnih pop-up prozora, kao i Parallel Spaces funkciju koja omogućava prikazivanje dve instance iste aplikacije na jednom uređaju.

Honor MagicOS 8.0 će debitovati na Honor Magic6 seriji flagship telefona, koji će biti predstavljeni u petak u Kini. Kompanija je takođe objavila raspored lansiranja softvera za ostale uređaje, što ukazuje na to da će MagicOS 8.0 biti dostupan i na mnogim drugim modelima Honor pametnih telefona.

FAQ:
1. Koliko parametara ima MagicLM on-device jezički model?
– MagicLM on-device jezički model ima 7 milijardi parametara.

2. Kada će Honor Magic6 serija flagship telefona biti predstavljena?
– Honor Magic6 serija će biti predstavljena u petak u Kini.

3. Koje su nove funkcije dostupne u Honor MagicOS 8.0?
– Honor MagicOS 8.0 donosi nove opcije prilagođavanja početnog ekrana, poboljšanja brzine korisničkog interfejsa, shake-to-block ads funkciju za suzbijanje dosadnih pop-up prozora, kao i Parallel Spaces funkciju za prikazivanje dve instance iste aplikacije.

4. Da li će MagicOS 8.0 biti dostupan na svim Honor pametnim telefonima?
– Iako Honor podržava 100 najpopularnijih aplikacija u Kini, trenutno nema detalja o tome da li će i kako ove funkcije biti prenesene u druge regije za širu dostupnost MagicOS 8.0.

Sources:
– [Honor](https://www.honor.com/)