*EN Вештачка интелигенција

Magični Honor MagicOS 8.0 – Budućnost veštačke inteligencije na telefonima

Summary

Honor, kineski proizvođač mobilnih telefona, nedavno je predstavio svoj najnoviji mobilni softver, MagicOS 8.0, koji donosi impresivne mogućnosti veštačke inteligencije na platformi operativnog sistema. Ovaj softver se bazira na Android 14 OS-u i dolazi sa revolucionarnim jezičkim modelom MagicLM, koji […]

Magični Honor MagicOS 8.0 – Budućnost veštačke inteligencije na telefonima

Honor, kineski proizvođač mobilnih telefona, nedavno je predstavio svoj najnoviji mobilni softver, MagicOS 8.0, koji donosi impresivne mogućnosti veštačke inteligencije na platformi operativnog sistema. Ovaj softver se bazira na Android 14 OS-u i dolazi sa revolucionarnim jezičkim modelom MagicLM, koji ima neverovatnih sedam milijardi parametara.

MagicOS 8.0 donosi inovativnu Magic Portal funkcionalnost, koja koristi moćni jezički model i korisnički interfejs kako bi omogućila kontekstualne prečice za aplikacije i usluge, pružajući jedinstveno i intuitivno iskustvo korisniku. Ova funkcija podržava multimodalni unos, uključujući tekst, slike, gestove i pokrete očima na određenim Honor telefonima.

Pored toga, Honor je unapredio prilagođavanje početnog ekrana, poboljšao brzinu korisničkog interfejsa i smanjio potrošnju resursa zahvaljujući softverskim izmenama. Novi MagicOS 8.0 takođe ima funkciju „shake-to-block“, koja omogućava korisnicima da protresanjem uređaja blokiraju reklame, slično kao na Motorola telefonima.

Honor MagicOS 8.0 će prvo biti lansiran na najnovijim modelima Honor Magic6 serije, koji se očekuju danas u Kini. Međutim, kompanija je objavila raspored objavljivanja javne beta verzije softvera za druge uređaje, koji će se postepeno početi dobijati od januara do maja 2024. godine.

Čini se da je Honor predvodnik uvođenja veštačke inteligencije na mobilnim telefonima, a MagicOS 8.0 je dokaz da je ta tehnologija već tu i sposobna je da pruži neverovatna poboljšanja u korisničkom iskustvu. Honor se neprestano trudi da unapredi svoj softver i ponudi inovacije koje će korisnicima olakšati svakodnevni život i podići performanse njihovih uređaja na viši nivo.

FAQ

Šta je MagicOS 8.0?

MagicOS 8.0 je najnoviji mobilni softver kompanije Honor, koji donosi veštačku inteligenciju na platformu operativnog sistema telefona. Ovaj softver je baziran na Android 14 OS-u i ima impresivan jezički model koji ima sedam milijardi parametara.

Koje su glavne funkcionalnosti MagicOS 8.0?

MagicOS 8.0 donosi Magic Portal funkciju, koja omogućava kontekstualne prečice za aplikacije i usluge putem bočnog prevlačenja na ekranu. Takođe podržava multimodalni unos, kao što su tekst, slike, gestovi i pokreti očima. Softver ima i funkciju „shake-to-block“, koja omogućava blokiranje reklama protresanjem uređaja.

Kada će biti dostupan MagicOS 8.0?

Honor MagicOS 8.0 će prvo biti lansiran na vodećim modelima Honor Magic6 serije. Javna beta verzija softvera će postepeno biti dostupna na drugim uređajima od januara do maja 2024. godine, prema objavljenom rasporedu.