*EN Вештачка интелигенција

Gugl plaća 700 miliona dolara zbog narušavanja tržišne konkurencije

Summary

Američka tehnološka kompanija Gugl je pristala da izvrši isplatu od 700 miliona dolara američkim potrošačima i saveznim državama kao deo antimonopolskog sporazuma pred federalnim sudom u San Francisku. Ova odluka je doneta nakon što je sud procenio da je Gugl […]

Gugl plaća 700 miliona dolara zbog narušavanja tržišne konkurencije

Američka tehnološka kompanija Gugl je pristala da izvrši isplatu od 700 miliona dolara američkim potrošačima i saveznim državama kao deo antimonopolskog sporazuma pred federalnim sudom u San Francisku. Ova odluka je doneta nakon što je sud procenio da je Gugl svojim poslovanjem sa aplikacijama prekršio zakone o tržišnoj konkurenciji.

Gugl, koji je jedna od najvećih tehnoloških kompanija u svetu, suočavao se sa optužbama da je koristio svoju dominaciju na tržištu aplikacija kako bi suzbio konkurenciju i stekao nepošteno tržišno udeo. Ovaj sporazum predstavlja pokušaj da se ovi problemi reše i vrate konkurencija i ravnoteža na tržištu.

Umesto korišćenja izjava u članku, evo jedne rečenice za opisivanje situacije: Sud je presudio da je Gugl svojim poslovanjem s aplikacijama povredio zakone o tržišnoj konkurenciji.

FAQ:

Q: Ko je podneo tužbu protiv Gugla?
A: Savezne države i američki potrošači su podneli tužbu protiv Gugla.

Q: Zašto je sud procenio da je Gugl kriv?
A: Sud je ocenio da je Gugl narušio tržišnu konkurenciju svojim poslovanjem sa aplikacijama.

Q: Kako će novac biti iskorišćen?
A: Novac će biti iskorišćen za isplatu američkim potrošačima i saveznim državama koje su podnele tužbu.