*EN Вештачка интелигенција

Google Chrome unapređuje sigurnost i performanse

Summary

Google Chrome, jedan od najpopularnijih web pregledača, stiže sa novim sigurnosnim i performantnim funkcijama koje će poboljšati korisničko iskustvo. Najnovija verzija pregledača, nazvana M12, donosi unapređivanja u Safety Check i Memory Saver funkcijama, kao i mogućnost čuvanja grupa tabova. Safety […]

Google Chrome unapređuje sigurnost i performanse

Google Chrome, jedan od najpopularnijih web pregledača, stiže sa novim sigurnosnim i performantnim funkcijama koje će poboljšati korisničko iskustvo. Najnovija verzija pregledača, nazvana M12, donosi unapređivanja u Safety Check i Memory Saver funkcijama, kao i mogućnost čuvanja grupa tabova.

Safety Check je sigurnosni centar u Chrome-u koji korisnicima omogućava da provere ažuriranja i kompromitovane lozinke, a prikazuje i status Safe Browsing funkcije. Sa najnovijom verzijom Chrome-a, Safety Check postaje proaktivniji jer će se automatski pokretati u pozadini. Ova funkcija omogućava korisnicima da budu proaktivno obavešteni o lošim lozinkama, ažuriranjima i drugim sigurnosnim pitanjima.

Memory Saver funkcija omogućava korisnicima da efikasnije upravljaju otvorenim tabovima. Sada će korisnici moći da kreiraju grupe tabova i sačuvaju ih na pregledaču. Ovo će omogućiti brz i jednostavan pristup često posećenim veb stranicama i bolje organizovanje aktivnosti na internetu.

Ova ažuriranja će početi da se uvode tokom druge polovine decembra i dostupna će biti korisnicima širom sveta.

FAQ:
1. Koja je svrha Safety Check funkcije u Chrome-u?
Safety Check funkcija u Chrome-u omogućava korisnicima da provere ažuriranja, kompromitovane lozinke i status Safe Browsing funkcije radi zaštite od malvera i prevara na internetu.

2. Šta je Memory Saver funkcija i kako će korisnici moći da je koriste?
Memory Saver funkcija omogućava korisnicima da efikasnije upravljaju otvorenim tabovima tako što će moći da kreiraju grupe tabova i sačuvaju ih na pregledaču radi bržeg pristupa često posećenim stranicama i bolje organizacije.

3. Kada će ažuriranja biti dostupna korisnicima?
Ažuriranja će početi da se uvode u drugoj polovini decembra i biće dostupna korisnicima širom sveta.

(Izvor slike: www.google.com)