*EN Вештачка интелигенција

Google pretraga sve manje pouzdana, ističe nova studija

Summary

Nova studija sprovedena od strane nemačkih naučnika sa Univerziteta u Lajpcigu, Bauhaus Univerziteta u Vajmaru i Centra za skalabilnu analitiku podataka i veštačku inteligenciju ukazuje na to da Google pretraga sve manje postaje pouzdana. Istraživanje je obuhvatilo analizu 7.392 upita […]

Google pretraga sve manje pouzdana, ističe nova studija

Nova studija sprovedena od strane nemačkih naučnika sa Univerziteta u Lajpcigu, Bauhaus Univerziteta u Vajmaru i Centra za skalabilnu analitiku podataka i veštačku inteligenciju ukazuje na to da Google pretraga sve manje postaje pouzdana. Istraživanje je obuhvatilo analizu 7.392 upita za recenzije proizvoda na Google-u, Bing-u i DuckDuckGo tokom godine.

Analiza je pokazala da se sve više sadržaja niskog kvaliteta pojavljuje u rezultatima pretrage, posebno kada su u pitanju recenzije proizvoda. Istraživači su primetili da su veći deo rezultata na Google-u zapravo „čisti SEO spam recenzija proizvoda“. Ova pojava predstavlja konstantnu borbu između pretraživača i sajtova koji se bave spamovanjem.

Izveštaj navodi da nije dovoljno da pretraživači uklone spam, jer to donosi samo privremeni pozitivan efekat. Podaci pokazuju da su rezultati pretrage na Google-u neznatno poboljšani tokom perioda istraživanja, ali se kvalitet teksta na sva tri pretraživača opšteg kvaliteta smanjio.

Istraživači ističu da je potrebno posvetiti više pažnje problemu spam recenzija, koje se masovno proizvode u svrhe komercijalnog reklamiranja. Ovo istraživanje je samo jedno od mnogih koje su ukazala na problem kvaliteta rezultata pretrage na Google-u.

Ipak, portparol Google-a ističe da ova studija ne odražava ukupan kvalitet i korisnost pretrage. Google je, prema njihovim rečima, značajno poboljšao svoje performanse tokom prošle godine i izuzetno je kvalitetan pretraživač u poređenju sa konkurencijom.

U svakom slučaju, čini se da je pouzdanost Google pretrage tema koju treba dalje istraživati i unapređivati kako bi korisnici dobili što tačnije i relevantnije informacije.

Česta pitanja (FAQ) na osnovu glavnih tema i informacija iznetih u članku:

P: Koja je svrha studije sprovedene od strane nemačkih naučnika?
O: Svrha studije bila je analiza pouzdanosti Google pretrage u poređenju sa drugim pretraživačima, kao i identifikacija niskokvalitetnog sadržaja i problema sa spam recenzijama.

P: Koliko upita za recenzije proizvoda je obuhvaćeno u istraživanju?
O: Istraživanje je obuhvatilo analizu 7.392 upita za recenzije proizvoda na Google-u, Bing-u i DuckDuckGo tokom godine.

P: Kakvi su rezultati analize u vezi sa kvalitetom rezultata pretrage?
O: Analiza je pokazala da se sve više sadržaja niskog kvaliteta, posebno spam recenzija, pojavljuje u rezultatima pretrage na Google-u. Kvalitet teksta na svim pretraživačima se općenito smanjio tokom istraživanja.

P: Koje su preporuke istraživača u vezi sa spam recenzijama?
O: Istraživači preporučuju da se više pažnje posveti problemu spam recenzija, koje se često koriste u komercijalne svrhe. Ova studija je samo jedna od mnogih koja je ukazala na problem kvaliteta rezultata pretrage na Google-u.

P: Kako Google komentariše rezultate studije?
O: Portparol Google-a ističe da ova studija ne odražava ukupan kvalitet i korisnost pretrage. Prema njihovim rečima, Google je značajno poboljšao svoje performanse tokom prošle godine i smatra se izuzetno kvalitetnim pretraživačem u poređenju sa konkurencijom.

Predloženi srodni linkovi:
Google
Bing
DuckDuckGo