*EN Вештачка интелигенција

Google predstavlja dva nova alata za personalizovanu pretragu

Summary

Google je nedavno najavio lansiranje dva nova AI alata koja će značajno poboljšati iskustvo pretrage na internetu. Ovi inovativni alati biće posebno korisni za korisnike mobilnih uređaja koji pristupaju Google-u putem određenih Android telefona. Prvi alat, nazvan „Circle to Search“, […]

Google predstavlja dva nova alata za personalizovanu pretragu

Google je nedavno najavio lansiranje dva nova AI alata koja će značajno poboljšati iskustvo pretrage na internetu. Ovi inovativni alati biće posebno korisni za korisnike mobilnih uređaja koji pristupaju Google-u putem određenih Android telefona.

Prvi alat, nazvan „Circle to Search“, omogućava korisnicima da jednostavno i intuitivno ističu, škrabaju ili dodiruju sadržaj na svojim pametnim telefonima kako bi dobili detaljnije informacije o tome šta vide. Ova funkcionalnost će biti posebno korisna za istraživanje slika, video zapisa i teksta. Korisnici će takođe moći da upotrebe svoju mobilnu kameru ili da otpreme fotografiju ili snimak ekrana i postave pitanje putem Google aplikacije kako bi dobili relevantne informacije.

Drugi alat, koji će takođe biti dostupan na odabranim Android telefonima, omogućava korisnicima da postavljaju složena i nijansirana pitanja o sadržaju koji ih zanima. Ova inovacija će posebno pomoći korisnicima u razumevanju nepoznatih igara, pronalasku informacija o proizvodima ili upućivanju na daljnja istraživanja.

Google je suočen sa sve većim pritiskom da unapredi svoju AI tehnologiju, s obzirom na to da se i druge tehnološke kompanije, poput Microsofta, Amazona i Meta-e, takmiče u implementaciji sličnih funkcionalnosti. Iz kompanije Google ističu da su samo dotakli površinu onoga što je moguće i da će nastaviti da razvijaju inovativne alate kako bi pretraga postala još personalizovanija i korisnija za svoje korisnike.

Ovi alati će biti prvo dostupni na Samsungovoj liniji pametnih telefona Galaxy S24, koja će se pojaviti kasnije ovog meseca. Takođe će biti lansirani na nekoliko drugih vrhunskih Android telefona, uključujući Pixel 8 i Pixel 8 Pro.

FAQ:

1. Koje su prednosti novih AI alata koje je Google najavio?
Novi AI alati koje je Google najavio poboljšavaju iskustvo pretrage na internetu, posebno za korisnike mobilnih uređaja. Oni omogućavaju korisnicima da jednostavno ističu, škrabaju ili dodiruju sadržaj na svojim pametnim telefonima kako bi dobili detaljnije informacije o tome šta vide. Takođe će korisnicima biti omogućeno postavljanje složenih i nijansiranih pitanja o sadržaju koji ih zanima.

2. Na kojim Android telefonima će biti dostupni ovi alati?
Ovi alati će prvo biti dostupni na Samsungovoj liniji pametnih telefona Galaxy S24, koja će se pojaviti kasnije ovog meseca. Takođe će biti lansirani na nekoliko drugih vrhunskih Android telefona, uključujući Pixel 8 i Pixel 8 Pro.

Definitions:

– AI alati: Alati koji koriste veštačku inteligenciju (AI) kako bi poboljšali određene funkcionalnosti ili iskustva.
– Pretraga na internetu: Proces pronalaženja informacija, veb stranica ili sadržaja putem internet pretraživača kao što je Google.
– Pametni telefoni: Mobilni uređaji koji pružaju mogućnost telefonskih poziva, slanja poruka, pristupa internetu i drugih funkcionalnosti uz pomoć operativnog sistema kao što je Android.
– Circle to Search: Alat koji omogućava korisnicima da ističu, škrabaju ili dodiruju sadržaj na svom pametnom telefonu kako bi dobili dodatne informacije.
– Pixel: Linija pametnih telefona proizvedenih od strane Google-a.

Suggested related links:
Samsung – Galaxy S24
Google Store – Pixel 8