*EN Вештачка интелигенција

Google predstavlja Quick Share sistem na CES-u

Summary

Kompanija Google je na CES-u predstavila svoj novi Quick Share sistem, koji će korisnicima omogućiti brzo i jednostavno dijeljenje sadržaja među različitim uređajima. Sistem je razvijen u saradnji sa kompanijom Samsung, a kombinuje najbolje karakteristike Googleove Nearby Share aplikacije i […]

Google predstavlja Quick Share sistem na CES-u

Kompanija Google je na CES-u predstavila svoj novi Quick Share sistem, koji će korisnicima omogućiti brzo i jednostavno dijeljenje sadržaja među različitim uređajima. Sistem je razvijen u saradnji sa kompanijom Samsung, a kombinuje najbolje karakteristike Googleove Nearby Share aplikacije i Samsungove slične servisa.

Novi Quick Share ne samo da podržava dijeljenje sadržaja među svim vrstama uređaja koji koriste Android ili Chrome OS, već će se proširiti i na kompjutere s operativnim sistemom Windows. Google trenutno sarađuje sa vodećim proizvođačima računara, poput LG-a, kako bi obezbedio da Quick Share bude fabrički instaliran na njihovim uređajima u budućnosti.

Kako bi se koristio Quick Share, korisnik jednostavno treba dodirnuti ikonicu aplikacije, nakon čega će mu se prikazati lista dostupnih uređaja u blizini. Moguće je odabrati ko će moći da vidi i šalje fajlove sa vašeg uređaja, bilo da su to svi, samo vaši kontakti ili samo vaši uređaji.

Očekuje se da će se novi Quick Share sistem početi uvoditi već u februaru na aktuelne uređaje koji podržavaju Nearby Share.

FAQ:
Q: Kako mogu da koristim Quick Share sistem?
A: Da biste koristili Quick Share, potrebno je samo dodirnuti njegovu ikonicu i odabrati uređaj sa kojim želite da dijelite sadržaj.

Q: Ko može videti i slati fajlove sa mog uređaja putem Quick Share sistema?
A: Opcije podešavanja vidljivosti su „svi, samo vaši kontakti ili samo vaši uređaji“.

Q: Kada će Quick Share biti dostupan na Windows računarima?
A: Quick Share će biti fabrički instaliran na kompjuterima sa operativnim sistemom Windows u budućnosti, ali tačan datum još nije objavljen.