*EN Вештачка интелигенција

Google Podcasts se seli na novu platformu, a alat za migraciju je aktivan

Summary

Google Podcasts je najavio da će prestati sa radom u aprilu, ali to ne znači kraj za ovu popularnu platformu za podcaste. Umesto toga, Google Podcasts se seli na novu platformu, a korisnici će moći da migriraju svoje pretplate na […]

Google Podcasts se seli na novu platformu, a alat za migraciju je aktivan

Google Podcasts je najavio da će prestati sa radom u aprilu, ali to ne znači kraj za ovu popularnu platformu za podcaste. Umesto toga, Google Podcasts se seli na novu platformu, a korisnici će moći da migriraju svoje pretplate na YouTube Music ili druge aplikacije za podcaste.

Korisnici u SAD-u već mogu videti banner za migraciju na Google Podcasts aplikaciji na Androidu, iOS-u i vebu. Ovaj banner pruža precizniji datum, 2. april 2024, kao i opciju „Saznaj više“ ili pokretanja procesa „Izvezi pretplate“. Ako korisnik odabere opciju „Izvezi u YouTube Music“, biće preusmeren na aplikaciju i tražena je potvrda e-mail adrese vezane za nalog.

Međutim, još uvek nije jasan međunarodni/regionalni raspored migracije za korisnike van SAD-a. Ipak, očekuje se da će Google Podcasts obezbediti alat za migraciju i drugim korisnicima širom sveta kako bi se omogućila glatka tranzicija sa stare na novu platformu.

Pokušavajući da olakšaju ovu promenu, Google preporučuje korisnicima da ažuriraju YouTube Music aplikaciju pre nego što izvrše migraciju. Takođe, savetuje se da provere da li su instalirali najnoviju verziju YouTube Music.

Ova migracija ne samo da pruža korisnicima mogućnost da nastave slušanje svojih omiljenih podcasta na novoj platformi, već će takođe Google Podcasts dobiti poboljšane funkcionalnosti i mogućnosti na novoj platformi.

Ukratko, iako Google Podcasts prestaje sa radom u aprilu, korisnici će moći da migriraju svoje pretplate na YouTube Music ili druge aplikacije za podcaste. Ova migracija pruža korisnicima mogućnost da nastave slušanje podcasta na novoj platformi, dok Google Podcasts doživljava ažuriranje i poboljšanja.

Često postavljana pitanja (FAQ):

1. Šta se dešava sa Google Podcasts?
Google Podcasts prestaje sa radom u aprilu, ali se seli na novu platformu.

2. Kako mogu da migriram svoje pretplate?
Korisnici mogu da migriraju svoje pretplate na YouTube Music ili druge aplikacije za podcaste.

3. Kada je precizan datum prestanka rada Google Podcasts?
Prestanak rada planiran je za 2. april 2024.

4. Koje su opcije za migraciju?
Kada korisnik vidi banner za migraciju na Google Podcasts aplikaciji, može odabrati opciju „Izvezi u YouTube Music“ i potvrditi e-mail adresu.

5. Da li postoji raspored migracije za korisnike van SAD-a?
Još uvek nije jasan međunarodni/regionalni raspored migracije, ali se očekuje da će Google Podcasts obezbediti alat za migraciju korisnicima širom sveta.

6. Kako mogu da olakšam migraciju?
Google preporučuje ažuriranje YouTube Music aplikacije pre migracije i proveru da li je instalirana najnovija verzija.

Definicije:
– Google Podcasts: Platforma za slušanje podcasta koju je pokrenuo Google.
– migracija: Prebacivanje sa jedne platforme ili usluge na drugu, uz zadržavanje informacija i funkcionalnosti.

Predloženi linkovi:
YouTube Music
Google Podcasts (stari domen)