*EN Вештачка интелигенција

Google menja politiku Incognito moda: Evo šta korisnici trebaju znati

Summary

Google je nedavno ažurirao svoju politiku u vezi s prikupljanjem podataka u Incognito modu kako bi pružio jasniju sliku korisnicima. Iako je Incognito mod namenjen zaštiti privatnosti tokom pretraživanja, važno je da korisnici budu svesni da se određeni podaci mogu […]

Google menja politiku Incognito moda: Evo šta korisnici trebaju znati

Google je nedavno ažurirao svoju politiku u vezi s prikupljanjem podataka u Incognito modu kako bi pružio jasniju sliku korisnicima. Iako je Incognito mod namenjen zaštiti privatnosti tokom pretraživanja, važno je da korisnici budu svesni da se određeni podaci mogu i dalje pratiti.

Nova poruka koja se pojavljuje prilikom otvaranja Incognito taba veoma je jasna u vezi sa tim. Korisnici će biti obavešteni da, iako njihova pretraga neće biti sačuvana u istoriji pretrage, kolačići, podaci sa sajtova i informacije iz formulara koje popunjavaju mogu biti pratili od strane provajdera internet usluga, direktora firme ili škole (u slučaju poslovnih uređaja) ili administratora sajtova koje posećuju.

Jedna od prednosti Incognito moda je blokiranje eksternih kolačića, što je podrazumevano u ovom načinu rada preglednika. Ovo može biti korisno kada korisnik želi da testira da li sajtovi pravilno funkcionišu bez specifičnih kolačića.

Važno je napomenuti da Incognito mod ne pruža potpunu anonimnost i zaštitu podataka. Ako je korisnik zabrinut zbog fizičkog pristupa uređaju ili želi da bude potpuno anoniman tokom pretrage, preporučuje se korišćenje dodatnih alata za privatnost, kao što su virtuelne privatne mreže (VPN) ili Tor pregledač.

Google se suočio sa tužbom u vezi s prikupljanjem podataka tokom Incognito moda i očekuje se da će isplatiti određenu sumu novca korisnicima kao deo poravnanja. Ovaj korak kompanije u ažuriranju upozorenja za Incognito mod ima za cilj pružanje jasnih smernica korisnicima o svojoj politici prikupljanja podataka.

Česta pitanja (FAQ) o Google Incognito modu:

1. Šta je Incognito mod?
Incognito mod je način rada u pregledniku koji pruža veću privatnost korisnicima tokom pretraživanja. Kada se koristi Incognito mod, pretraga neće biti sačuvana u istoriji pretraživanja i neće se koristiti za personalizovano oglašavanje.

2. Koje podatke može pratiti Incognito mod?
Iako Incognito mod pruža dodatnu privatnost, važno je da korisnici budu svesni da se određeni podaci mogu i dalje pratiti. Ovi podaci mogu uključivati kolačiće, podatke sa sajtova koje posećujete i informacije iz formulara koje popunjavate. Ovi podaci mogu biti praćeni od strane provajdera internet usluga, direktora firme ili škole (u slučaju poslovnih uređaja) ili administratora sajtova koje posećujete.

3. Kako Incognito mod blokira kolačiće?
Incognito mod podrazumevano blokira eksterne kolačiće. Ovo je korisno kada želite da testirate funkcionalnost sajtova bez specifičnih kolačića. Međutim, važno je napomenuti da se neki kolačići mogu i dalje koristiti tokom sesije u Incognito modu.

4. Da li Incognito mod pruža potpunu anonimnost?
Ne, Incognito mod ne pruža potpunu anonimnost i zaštitu podataka. Ako želite da budete potpuno anonimni tokom pretrage, preporučuje se korišćenje dodatnih alata za privatnost, kao što su virtuelne privatne mreže (VPN) ili Tor pregledač.

5. Šta je tužba u vezi sa Incognito modom?
Google se suočio sa tužbom u vezi sa prikupljanjem podataka tokom Incognito moda. Očekuje se da će Google isplatiti određenu sumu novca korisnicima kao deo poravnanja.

Za više informacija o Google Incognito modu, možete posetiti ovu stranicu.