*EN Вештачка интелигенција

Novi podeok za navigaciju u tunelima na Google Maps aplikaciji

Summary

Google Maps za Android je unapredio svoju navigaciju u tunelima dodavanjem podrške za Bluetooth signale. Ova nova funkcionalnost omogućava vozačima da imaju lakšu i tačniju navigaciju kroz tunele i rešava problem koji su neki korisnici do sada imali sa gubicima […]

Novi podeok za navigaciju u tunelima na Google Maps aplikaciji

Google Maps za Android je unapredio svoju navigaciju u tunelima dodavanjem podrške za Bluetooth signale. Ova nova funkcionalnost omogućava vozačima da imaju lakšu i tačniju navigaciju kroz tunele i rešava problem koji su neki korisnici do sada imali sa gubicima GPS signala u tim delovima.

Bluetooth signali već su prisutni u Waze aplikaciji već neko vreme, ali su bili ograničeni samo na tu aplikaciju. Sada je ova funkcija proširena na Google Maps, omogućavajući većem broju korisnika da je koriste. To je velika vest za vozače koji se često susreću sa navigacijom kroz tunele, jer će im ova nova dodatna opcija olakšati putovanje i poboljšati sigurnost.

Kako biste omogućili ovu funkciju, otvorite aplikaciju Google Maps na svom Android telefonu, idite na Podešavanja, zatim na Podešavanja navigacije i pronađite opciju Opcije vožnje. Tu će biti nova opcija koja omogućava skeniranje Bluetooth signala u tunelima radi tačnije lokacije. Podrazumevano, ova funkcija je isključena, ali je lako uključiti je sa samo nekoliko dodira na ekranu.

Trenutno, podrška za Bluetooth signale u tunelima na iOS uređajima još uvek nije dostupna. Za sada nije poznato kada će ova funkcija biti proširena i na iOS platformu, ali se nadamo da će to biti uskoro.

Ova nova funkcija predstavlja korak napred u poboljšanju navigacije putem Google Maps aplikacije i pokazuje posvećenost kompanije Google u pružanju najboljeg iskustva korisnicima. Sada će vozači moći da se oslone na tačniju navigaciju u tunelima i da se osećaju sigurnije tokom vožnje.