*EN Вештачка интелигенција

Google Keep će dobiti novu funkciju baziranu na veštačkoj inteligenciji

Summary

Google se navodno sprema da uvede inovativnu funkciju baziranu na veštačkoj inteligenciji u aplikaciju Google Keep, prema najnovijim informacijama. Funkcija će biti deo Google Workspace Labs i imaće sposobnost generisanja lista na osnovu unesenog teksta korisnika. Prema izveštaju sajta 9to5Google, […]

Google Keep će dobiti novu funkciju baziranu na veštačkoj inteligenciji

Google se navodno sprema da uvede inovativnu funkciju baziranu na veštačkoj inteligenciji u aplikaciju Google Keep, prema najnovijim informacijama. Funkcija će biti deo Google Workspace Labs i imaće sposobnost generisanja lista na osnovu unesenog teksta korisnika.

Prema izveštaju sajta 9to5Google, ova nova funkcija je otkrivena u najnovijoj verziji aplikacije Keep (verzija 5.23.462.05.90) koja je nedavno puštena korisnicima Androida. Tim istraživača je uspeo da aktivira ovaj nadolazeći alat u aplikaciji, pružajući nam prvi pogled na to kako će izgledati i funkcionisati.

Umesto citata iz originalnog članka, možemo opisati novu funkciju kao intuitivnu i inovativnu mogućnost koja će olakšati organizovanje i planiranje korisnicima. Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji, Google Keep će moći da analizira uneseni tekst i automatski generiše listu na kojoj će se nalaziti ključne tačke i zadaci koje korisnik želi da evidentira.

Ova nova funkcija će verovatno biti od velike koristi korisnicima koji se oslanjaju na Google Keep za organizaciju svakodnevnih obaveza. Uz pomoć veštačke inteligencije, korisnici će moći da brže i efikasnije kreiraju liste, bez potrebe za ručnim unosom svakog pojedinačnog zadatka. Osim generisanja lista, Google Keep će takođe moći da pruži preporuke i podsetnike na osnovu prethodnih obrazaca ponašanja korisnika.

FAQ:
1. Kada će nova funkcija biti dostupna korisnicima?
Google još uvek nije objavio zvaničan datum kada će nova funkcija biti dostupna korisnicima. Međutim, s obzirom na to da je već uključena u najnoviju verziju aplikacije Keep, možemo očekivati da će biti lansirana uskoro.

2. Da li će nova funkcija biti dostupna samo korisnicima Androida?
Trenutno nema informacija da li će nova funkcija biti dostupna samo korisnicima Androida ili će biti podržana i na drugim platformama. Potrebno je pratiti objave Google-a kako bismo saznali više detalja o tome.

3. Da li će nova funkcija biti besplatna?
Google Keep je besplatna aplikacija, tako da pretpostavljamo da nova funkcija bazirana na veštačkoj inteligenciji neće imati dodatne troškove. Međutim, to je informacija koju treba proveriti kada se nova funkcija zvanično objavi.