*EN Вештачка интелигенција

Najnovija verzija Google Play Services aplikacije sugeriše spajanje funkcija za deljenje datoteka

Summary

Nova verzija Google Play Services aplikacije nagoveštava da bi Android funkcija za deljenje datoteka mogla da se preimenuje u Quick Share, slično kao i Samsung opcija. Ovo ukazuje na moguće spajanje dve funkcije, čime bi Android servis Nearby Share dobio […]

Najnovija verzija Google Play Services aplikacije sugeriše spajanje funkcija za deljenje datoteka

Nova verzija Google Play Services aplikacije nagoveštava da bi Android funkcija za deljenje datoteka mogla da se preimenuje u Quick Share, slično kao i Samsung opcija. Ovo ukazuje na moguće spajanje dve funkcije, čime bi Android servis Nearby Share dobio unapređenja koja bi bila dostupna svim telefonima sa Android operativnim sistemom.

Najbolja opcija za deljenje datoteka između Android telefona

Postoji mnogo načina za deljenje datoteka između Android telefona, ali najbolja opcija je ona koja je već dostupna i na uređaju pošiljaoca i na uređaju primaoca. Svaki Android telefon sa unapred instaliranim Google aplikacijama ima pristup opciji Nearby Share, Google usluzi deljenja datoteka između uređaja koja radi i za Windows OS. Međutim, ako imate Samsung uređaj, Nearby Share nije jedina opcija za deljenje datoteka, jer postoji i Quick Share. Iako je Quick Share ekskluzivan za Samsung uređaje, on je postojao pre Nearby Share i ima neke jedinstvene funkcije koje nisu deo Google ponude, zbog čega je popularan među korisnicima Samsung uređaja.

Pronađene naznake o mogućem spajanju funkcija

Razvojni programer i poznati Pixel insajder Kamila Vojčehovska dobila je novu verziju Google Play Services aplikacije koja ukazuje na moguće spajanje funkcija za deljenje datoteka. Iako se trenutno čini da Google i Samsung čine da Nearby Share i Quick Share budu međusobno kompatibilne, moguće je da će spajanje funkcija doneti i dodatne unapređenja u vidu jedinstvenih Samsung funkcionalnosti. To bi rezultiralo boljim korisničkim iskustvom za sve Android korisnike, dok bi korisnici sa Samsung uređajima imali mogućnost da ne moraju da biraju između dve aplikacije sa istom namenom.

Nijedna kompanija, međutim, nije dala zvaničan komentar o mogućem spajanju ovih funkcija, pa ćemo možda saznati više na nekom od budućih tech događaja.

FAQ

1. Koje su prednosti spajanja funkcija Nearby Share i Quick Share?

Spajanje funkcija Nearby Share i Quick Share bi moglo da donese unapređenja i dodatne funkcionalnosti, posebno sa jedinstvenim Samsung karakteristikama. To bi rezultiralo boljim korisničkim iskustvom za sve Android korisnike.

2. Da li će se spajanje ovih funkcija odraziti na sve Android telefone?

Ukoliko dođe do spajanja funkcija Nearby Share i Quick Share, unapređenja će biti dostupna svim telefonima sa Android operativnim sistemom.

3. Kada možemo očekivati zvanične informacije o ovom spajanju?

Trenutno nijedna kompanija nije dala zvaničan komentar o mogućem spajanju ovih funkcija. Više informacija možemo očekivati na nekom od budućih tech događaja.

4. Da li će korisnici sa Samsung uređajima imati dve aplikacije sa istim imenom?

Ukoliko spajanje funkcija ipak nije slučaj, korisnici sa Samsung telefonima mogu imati dve aplikacije sa istim imenom, što može praviti zbrku.