*EN Вештачка интелигенција

Google Cloud i Samsung predstavljaju novu era veštačke inteligencije na Samsung pametnim telefonima

Summary

Samsung i Google Cloud su najavili svoju novu saradnju koja će transformisati iskustvo korisnika Samsung pametnih telefona širom sveta. Počevši sa Samsung Galaxy S24 serijom, Samsung će postati prvi partner Google Clouda koji će implementirati Gemini Pro i Imagen 2 […]

Google Cloud i Samsung predstavljaju novu era veštačke inteligencije na Samsung pametnim telefonima

Samsung i Google Cloud su najavili svoju novu saradnju koja će transformisati iskustvo korisnika Samsung pametnih telefona širom sveta. Počevši sa Samsung Galaxy S24 serijom, Samsung će postati prvi partner Google Clouda koji će implementirati Gemini Pro i Imagen 2 na Vertex AI modele putem Clouda na svojim telefonima.

Umesto citata iz originalnog članka, objašnjavamo da je Gemini Pro na Vertex AI dizajniran da pruži ključne funkcije Google Clouda Samsung korisnicima. Ovaj multimodalni model veštačke inteligencije može generisati i razumeti različite vrste informacija, kao što su tekst, kod, fotografije i video zapisi. Korisnici će moći da iskoriste funkcije sažimanja u aplikacijama Notes, Voice Recorder i Keyboard.

Takođe, korisnici Samsung Galaxy S24 serije će imati prednosti Imagen 2 tehnologije, koja donosi sigurne i intuitivne mogućnosti uređivanja fotografija baziranih na difuziji teksta. Ove funkcije će biti dostupne u Generative Edit-u galerije na Galaxy S24 pametnom telefonu.

Ova saradnja takođe omogućava Samsungu testiranje Gemini Ultra, najmoćnijeg modela kompanije Google za izuzetno kompleksne zadatke, kao i korišćenje Gemini Nano, najefikasnijeg modela za zadatke na uređaju, koji je predstavljen kao deo operativnog sistema Android 14.

Saradnja između Samsunga i Google Clouda otvara neograničene mogućnosti za generativnu veštačku inteligenciju i mobilna iskustva koja će podsticati povezanost i komunikaciju među korisnicima. Developeri kompanije Samsung će moći da iskoriste vrhunsku infrastrukturu Google Clouda i napredne performanse kako bi isporučili sigurne, pouzdane i uzbudljive aplikacije sa generativnom veštačkom inteligencijom na Samsung pametnim telefonima.

Ova saradnja postavlja nove standarde u industriji pametnih telefona i omogućava korisnicima da iskoriste sve prednosti vrhunskih tehnologija veštačke inteligencije na svojim Samsung uređajima.

Često postavljana pitanja (FAQ):

1. Koja je svrha saradnje između Samsunga i Google Clouda?
– Svrha saradnje između Samsunga i Google Clouda je transformacija iskustva korisnika Samsung pametnih telefona širom sveta. Kroz implementaciju Gemini Pro i Imagen 2 modela putem Clouda na Samsung telefonima, Samsung postaje prvi partner Google Clouda u ovoj saradnji.

2. Šta je Gemini Pro na Vertex AI?
– Gemini Pro je multimodalni model veštačke inteligencije koji je dizajniran da pruži ključne funkcije Google Clouda Samsung korisnicima. Ovaj model može generisati i razumeti različite vrste informacija, kao što su tekst, kod, fotografije i video zapisi. Korisnici će moći da iskoriste funkcije sažimanja u aplikacijama Notes, Voice Recorder i Keyboard.

3. Kakve prednosti donosi Imagen 2 tehnologija?
– Imagen 2 tehnologija donosi sigurne i intuitivne mogućnosti uređivanja fotografija bazirane na difuziji teksta. Ove funkcije će biti dostupne u Generative Edit-u galerije na Galaxy S24 pametnom telefonu.

4. Koje modele kompanije Google će Samsung testirati?
– Samsung će testirati Gemini Ultra, najmoćniji model kompanije Google za izuzetno kompleksne zadatke, kao i Gemini Nano, najefikasniji model za zadatke na uređaju. Ovi modeli su deo operativnog sistema Android 14.

5. Kakve mogućnosti otvara saradnja između Samsunga i Google Clouda?
– Saradnja između Samsunga i Google Clouda otvara neograničene mogućnosti za generativnu veštačku inteligenciju i mobilna iskustva koja će podsticati povezanost i komunikaciju među korisnicima. Developeri kompanije Samsung će moći da iskoriste infrastrukturu Google Clouda i napredne performanse kako bi isporučili sigurne, pouzdane i uzbudljive aplikacije sa generativnom veštačkom inteligencijom na Samsung pametnim telefonima.

Za više informacija, posetite samsung.com/rs