*EN Вештачка интелигенција

Google Chrome dodaje nove funkcije zahvaljujući veštačkoj inteligenciji

Summary

Kompanija Google je najavila da će pretraživač Chrome dobiti nove funkcije zahvaljujući upotrebi veštačke inteligencije (AI). Ove nove mogućnosti će omogućiti korisnicima da lakše organizuju kartice i sastavljaju tekstove na sajtovima. Jedna od novih opcija je „Organizator kartica“ (Tab Organizer), […]

Google Chrome dodaje nove funkcije zahvaljujući veštačkoj inteligenciji

Kompanija Google je najavila da će pretraživač Chrome dobiti nove funkcije zahvaljujući upotrebi veštačke inteligencije (AI). Ove nove mogućnosti će omogućiti korisnicima da lakše organizuju kartice i sastavljaju tekstove na sajtovima.

Jedna od novih opcija je „Organizator kartica“ (Tab Organizer), koja će omogućiti korisnicima da automatski grupišu kartice sa sličnim temama. Na primer, korisnici će moći da grupišu kartice sa vestima ili kartice povezane sa online kupovinom. Ova funkcija će biti dostupna putem desnog klika miša, što će omogućiti jednostavnu navigaciju i fokusiranje na sadržaj kartica.

Druga nova funkcija, nazvana „Pomozi mi sa pisanjem“ (Help Me Write), će korisnicima omogućiti da sastavljaju tekstove na sajtovima uz pomoć virtuelnog asistenta. Dovoljno je samo kliknuti desnim tasterom miša na polje za unos teksta i odabrati ovu funkciju. Ova opcija će biti posebno korisna prilikom pisanja online poruka ili recenzija proizvoda koje se kupuju preko interneta.

Ove nove funkcije će poboljšati korisničko iskustvo prilikom korišćenja pretraživača Chrome i omogućiti korisnicima da budu efikasniji i produktivniji prilikom pregledanja sajtova. Dodatak veštačke inteligencije će doneti nove mogućnosti, čineći pretraživač Chrome još naprednijim i prilagođenijim potrebama korisnika.

Česta pitanja (FAQ) o novim funkcijama Google Chrome pretraživača:

1. Kako mogu da organizujem kartice sa sličnim temama u pretraživaču Chrome?
Korisnici će moći da koriste funkciju „Organizator kartica“ (Tab Organizer) kako bi automatski grupisali kartice sa sličnim temama. Ova opcija će biti dostupna putem desnog klika miša na kartici.

2. Kako mogu da koristim funkciju „Pomozi mi sa pisanjem“ u pretraživaču Chrome?
Da biste koristili funkciju „Pomozi mi sa pisanjem“ (Help Me Write), kliknite desnim tasterom miša na polje za unos teksta na sajtu i odaberite ovu opciju. Ova funkcija će biti korisna prilikom pisanja online poruka ili recenzija proizvoda.

3. Kako će ove nove funkcije poboljšati korisničko iskustvo?
Dodavanje veštačke inteligencije omogućiće korisnicima da lakše organizuju kartice i sastavljaju tekstove na sajtovima. Ove funkcije će omogućiti jednostavniju navigaciju i fokusiranje na sadržaj kartica, što će poboljšati efikasnost i produktivnost tokom pregledanja sajtova.

Definicije ključnih pojmova:

– Veštačka inteligencija (AI): Računalni sistem koji može izvršavati zadatke koji zahtevaju inteligenciju ljudskog bića, poput prepoznavanja slika ili prirodnog jezika.
– Kartice: Otvaranjem većine sajtova u pretraživaču Chrome, svaki sajt je prikazan kao kartica koja se može otvoriti, zatvoriti ili premeštati.
– Virtuelni asistent: Računalni program ili veštačka inteligencija koja može izvršavati zadatke ili pružati podršku korisniku.

Preporučeni linkovi:
Google Chrome
Google Srbija