*EN Вештачка интелигенција

Novi telefon „Nothing Phone 2a“ – sve što znamo do sada

Summary

Do sada je kompanija „Nothing“ predstavila dva telefona – „Nothing Phone 1“ i „Nothing Phone 2“. Međutim, najnoviji model iz ove serije, nazvan „Nothing Phone 2a“, će se pojaviti na tržištu sredinom naredne godine. Iako zvanične informacije o ovom telefonu […]

Novi telefon „Nothing Phone 2a“ – sve što znamo do sada

Do sada je kompanija „Nothing“ predstavila dva telefona – „Nothing Phone 1“ i „Nothing Phone 2“. Međutim, najnoviji model iz ove serije, nazvan „Nothing Phone 2a“, će se pojaviti na tržištu sredinom naredne godine.

Iako zvanične informacije o ovom telefonu još uvek nisu dostupne, platforma Iks je uspela da otkrije neke detalje o ovom uređaju. Pretpostavlja se da će cena „Nothing Phone 2a“ iznositi oko 400 dolara (oko 360 evra).

Prema navodima, telefon će imati ekran dijagonale 6.7 inča sa 120Hz frekvencijom osvežavanja. Biće pokretan čipsetom „Dimensity 7200“, uz 8 GB RAM-a i 128 GB prostora za skladištenje podataka. Takođe, očekuje se da će biti dostupne i verzije sa većim kapacitetom memorije.

Što se tiče kamera, na poleđini telefona će se nalaziti dve kamere visoke rezolucije od 50 MP, dok će prednja kamera imati rezoluciju od 16 MP. Telefon će biti opremljen „Nothing OS“ verzijom 2.5, koja je bazirana na Androidu 14, prenosi B92.

Iako je na društvenim mrežama „procurila“ slika ovog telefona, treba napomenuti da je navodno reč o primerku za testiranje proizvodnog procesa, a takvih primeraka se proizvodi vrlo malo. Detalje o ovom modelu očekujemo da saznamo najkasnije do kraja februara 2024. godine.

FAQ

1. Koliko će koštati „Nothing Phone 2a“?

Očekuje se da će cena ovog telefona iznositi oko 400 dolara (360 evra).

2. Koji čipset će pokretati „Nothing Phone 2a“?

Telefon će biti pokretan čipsetom „Dimensity 7200“.

3. Koje kamere će biti prisutne na „Nothing Phone 2a“?

Na poleđini telefona će se nalaziti dve kamere rezolucije 50 MP, dok će prednja kamera imati rezoluciju od 16 MP.

4. Koje će operativni sistem biti dostupan na „Nothing Phone 2a“?

Telefon će biti isporučen sa „Nothing OS“ verzijom 2.5, baziranom na Androidu 14.

5. Kada se očekuje izlazak „Nothing Phone 2a“ na tržište?

Detalje o tačnom datumu izlaska trećeg modela iz serije „Nothing Phone“ očekujemo da saznamo najkasnije do kraja februara 2024. godine.