*EN Вештачка интелигенција

Najpopularnije PlayStation igre u 2023: Pregled po regionima

Summary

Kompanija Sony nedavno je objavila pregled najpopularnijih PlayStation igara u 2023. godini. Iako Srbija nije obuhvaćena statistikom, možemo se osvrnuti na rezultate najbližeg regiona – Apeninskog poluostrva, tačnije Italije. Na prvom mestu liste nalazi se Fortnite, popularna besplatna igra, dok […]

Najpopularnije PlayStation igre u 2023: Pregled po regionima

Kompanija Sony nedavno je objavila pregled najpopularnijih PlayStation igara u 2023. godini. Iako Srbija nije obuhvaćena statistikom, možemo se osvrnuti na rezultate najbližeg regiona – Apeninskog poluostrva, tačnije Italije. Na prvom mestu liste nalazi se Fortnite, popularna besplatna igra, dok je drugo mesto zauzela FIFA 23. Međutim, zanimljivo je da se na trećem mestu našao Grand Theft Auto V, naslov koji je već deset godina prisutan na gaming sceni i pokazuje svoju dugovečnost i popularnost, posebno u našem regionu.

U drugim delovima sveta, kao što su Japan, Sjedinjene Američke Države i Ujedinjeno Kraljevstvo, rezultati su bili malo drugačiji. U Japanu je Apex Legends bio najigranija igra, a FIFA 23 i Fortnite su zauzeli drugo i treće mesto. Američko tržište je predano igralo Fortnite, dok je Call of Duty zauzeo drugo mesto, a GTA V je ostao popularan i na trećem mestu. Na britanskom tržištu, Fortnite je takođe bio broj jedan, a FIFA 23 i Call of Duty su zauzeli drugo i treće mesto.

Zanimljivo je primetiti da je Fortnite dominirao na većini obuhvaćenih regiona. Ovo nije iznenađujuće s obzirom na to da je igra besplatna i da je 2023. bila vrlo važna godina za Fortnite. Takođe, FIFA 23 je ostvarila univerzalni uspeh širom sveta, uspevajući da se plasira u top tri igre na 19 od 24 tržišta.

Iako Srbija nije obuhvaćena pojedinačnom statistikom, ljubitelji PlayStation igara mogu posetiti sajt PlayStation i saznati više o kompletnoj listi najpopularnijih naslova po regionima.

FAQ

Koje su najpopularnije PlayStation igre u 2023?

Na osnovu pregleda kompanije Sony, najpopularnije PlayStation igre u 2023. godini bile su Fortnite, FIFA 23, Call of Duty i Grand Theft Auto V.

Koja je najpopularnija PlayStation igra u Italiji?

Na prvom mestu u Italiji nalazi se igra Fortnite, dok je drugo mesto zauzela FIFA 23, a treće mesto Grand Theft Auto V.

Koja je najpopularnija PlayStation igra u Japanu?

U Japanu je najpopularnija igra Apex Legends, dok su FIFA 23 i Fortnite zauzeli drugo i treće mesto.

Koja je najpopularnija PlayStation igra u SAD?

Najpopularnija PlayStation igra u SAD bila je Fortnite, dok su Call of Duty i Grand Theft Auto V zauzeli drugo i treće mesto.

Koja je najpopularnija PlayStation igra u Ujedinjenom Kraljevstvu?

U Ujedinjenom Kraljevstvu, najpopularnija PlayStation igra bila je Fortnite, dok su FIFA 23 i Call of Duty zauzeli drugo i treće mesto.