*EN Вештачка интелигенција

Fortnite će se vratiti na iOS: Evo šta to znači za korisnike u Srbiji

Summary

Nakon dugog iščekivanja, Epic Games je najavio povratak popularne igre Fortnite na iOS operativni sistem. Međutim, za korisnike u Srbiji postoji nekoliko neizvesnosti. Naime, Apple je istakao da će se otvaranje iOS sistema vršiti samo u određenim zemljama članicama Evropske […]

Fortnite će se vratiti na iOS: Evo šta to znači za korisnike u Srbiji

Nakon dugog iščekivanja, Epic Games je najavio povratak popularne igre Fortnite na iOS operativni sistem. Međutim, za korisnike u Srbiji postoji nekoliko neizvesnosti. Naime, Apple je istakao da će se otvaranje iOS sistema vršiti samo u određenim zemljama članicama Evropske unije.

Podsetimo, Fortnite je 2020. godine uklonjen sa App Store prodavnice aplikacija zbog sukoba između Epic Games-a i Apple-a. Da bi zaobišli Apple-ov sistem plaćanja, Epic Games je dozvolio igračima da koriste alternativne metode, što je dovelo do sudske bitke između ove dve kompanije.

Ipak, postoji svetla tačka za korisnike u Srbiji. Novi Zakon o digitalnim tržištima EU dozvoljava postojanje aplikacija za strimovanje igara na iPhone uređajima. To znači da već ove godine možemo očekivati dolazak servisa poput Nvidia GeForce Now i Xbox Cloud Gaming na iOS operativnom sistemu.

Dakle, iako je povratak Fortnite-a na iOS sistem najavljen, korisnici u Srbiji moraju biti strpljivi i sačekati da se situacija sa Apple-om razreši. U međuvremenu, mogućnost strimovanja igara na iPhone uređajima pruža mogućnost za uživanje u drugim popularnim naslovima.

Igrajte se pametno i pratite SMARTLIFE zajednicu na Viberu kako biste uvek bili u toku sa najnovijim informacijama iz sveta tehnologije.

Česta pitanja (FAQ):
1. Kada će se Fortnite vratiti na iOS operativni sistem?
– Trenutno ne postoji zvaničan datum za povratak Fortnite-a na iOS sistem u Srbiji. Situacija između Epic Games-a i Apple-a još uvek nije razrešena.

2. Zašto je Fortnite uklonjen sa App Store-a?
– Fortnite je 2020. godine uklonjen sa App Store-a zbog sukoba između Epic Games-a i Apple-a. Epic Games je dozvolio igračima da koriste alternativne metode plaćanja kako bi zaobišli Apple-ov sistem plaćanja, što je dovelo do sudske bitke između ove dve kompanije.

3. Da li će biti moguće strimovanje igara na iPhone uređajima u Srbiji?
– Da, prema novom Zakonu o digitalnim tržištima EU, aplikacije za strimovanje igara, poput Nvidia GeForce Now i Xbox Cloud Gaming, biće dozvoljene na iPhone uređajima. Očekuje se da ove usluge budu dostupne već ove godine.

Važni pojmovi:
– Fortnite: Popularna igra koju je razvio Epic Games.
– iOS: Operativni sistem koji se koristi na iPhone i iPad uređajima.
– App Store: Prodavnica aplikacija za iOS uređaje.
– Epic Games: Razvojni tim koji je stvorio Fortnite.

Predloženi linkovi:
SMARTLIFE: Pratite ovu zajednicu na Viberu kako biste uvek bili u toku sa najnovijim informacijama iz sveta tehnologije.