*EN Вештачка интелигенција

Mozilla dodaje preko 450 novih ekstenzija za Firefox pregledač na Androidu

Summary

Mozilla, kompanija koja stoji iza popularnog pregledača Firefox, nedavno je obogatila svoju Android verziju sa preko 450 novih ekstenzija. Ovaj potez donosi Android korisnicima novu dozu personalizacije, omogućavajući im da iskuse bolje i raznovrsnije pregledanje Interneta. Nove ekstenzije su dostupne […]

Mozilla dodaje preko 450 novih ekstenzija za Firefox pregledač na Androidu

Mozilla, kompanija koja stoji iza popularnog pregledača Firefox, nedavno je obogatila svoju Android verziju sa preko 450 novih ekstenzija. Ovaj potez donosi Android korisnicima novu dozu personalizacije, omogućavajući im da iskuse bolje i raznovrsnije pregledanje Interneta.

Nove ekstenzije su dostupne na zvaničnoj stranici Dodataka za Firefox i obuhvataju širok spektar funkcionalnosti – od unapređenja privatnosti i produktivnosti, do zabave i prilagođavanja korisničkog interfejsa.

Redizajn Firefox pregledača za Android 2020. godine uveo je GeckoView, unapređeni pregledački engine, ali je istovremeno ograničio broj dostupnih ekstenzija. Do sada, podrška za ekstenzije bila je ograničena samo na one koje su preporučene od strane kompanije. Međutim, nakon završetka infrastrukturnih nadogradnji u avgustu, Mozilla je počela sa testiranjem i implementacijom stotina novih ekstenzija, sa recentnom objavom da su dostupne preko 450 dodataka.

Ovo predstavlja značajan korak u jačanju otvorenog ekosistema i pruža korisnicima veću slobodu u personalizaciji njihovog online iskustva. Kako gotovo polovina korisnika desktop verzije Firefoxa koristi barem jednu ekstenziju, jasno je da ove funkcionalnosti igraju ključnu ulogu u prilagođavanju i poboljšanju korisničkog iskustva.

Firefox za Android zauzima značajnu poziciju na tržištu mobilnih pregledača, uprkos svom manjem tržišnom udelu u poređenju sa konkurencijom poput Chrome-a. Njegova fokusiranost na privatnost, koja se ogleda kroz funkcionalnosti kao što je automatsko blokiranje praćenja, privukla je korisnike koji cene sigurnost i privatnost. Sa preko 100 miliona instalacija na Google Play Store-u, Firefox za Android i dalje ostaje privlačan izbor za mnoge korisnike.

Dodavanje ovih novih ekstenzija ne samo da poboljšava funkcionalnost Android verzije Firefoxa, već takođe podstiče razvoj zajednice programera da stvaraju inovativne alate koji dodatno obogaćuju korisničko iskustvo. Ovaj potez potvrđuje posvećenost Mozille u pružanju prilagodljivog i bogatog pregledačkog iskustva, dajući korisnicima veću kontrolu nad njihovim digitalnim okruženjem.

Frequently Asked Questions:

1. Koja je svrha ekstenzija u Firefox pregledaču?

Ekstenzije omogućavaju korisnicima da prilagode funkcionalnost pregledača, uključujući unapređenje privatnosti, povećanje produktivnosti ili prilagođavanje korisničkog interfejsa prema svojim potrebama.

2. Koliko je ekstenzija dostupno za Android verziju Firefoxa?

Trenutno, preko 450 novih ekstenzija su dostupne za Android verziju Firefoxa.

3. Da li je Firefox pregledač za Android popularan?

Firefox za Android zadržava značajnu poziciju na tržištu mobilnih pregledača, sa preko 100 miliona instalacija na Google Play Store-u.