*EN Вештачка интелигенција

Mozilla predstavlja novi set ekstenzija za Firefox za Android

Summary

Mozilla, kompanija koja je poznata po svom popularnom internet pregledaču Firefox, nedavno je lansirala više od 450 novih ekstenzija za svoju Android verziju. Ove ekstenzije, koje su sada dostupne na zvaničnoj stranici za dodatke Firefox Add-Ons, nude korisnicima mogućnost da […]

Mozilla predstavlja novi set ekstenzija za Firefox za Android

Mozilla, kompanija koja je poznata po svom popularnom internet pregledaču Firefox, nedavno je lansirala više od 450 novih ekstenzija za svoju Android verziju. Ove ekstenzije, koje su sada dostupne na zvaničnoj stranici za dodatke Firefox Add-Ons, nude korisnicima mogućnost da unaprede svoje iskustvo korišćenja pregledača na različite načine.

Ekstenzije koje Mozilla pruža pokrivaju širok spektar oblasti, pružajući mogućnosti za poboljšanje privatnosti, sigurnosti, produktivnosti i personalizacije korisničkog interfejsa. Korisnici mogu pronaći ekstenzije koje će im pomoći da zaštite svoje podatke, blokiraju neželjene oglase, ubrzaju pretragu ili poboljšaju organizaciju pretraživanja.

Firefox za Android, iako ima manji tržišni udeo u poređenju sa nekim konkurentskim pregledačima, nastavlja da privlači korisnike svojim fokusom na privatnost i sigurnost. To se potvrđuje i sa preko 100 miliona instalacija pregledača na Google Play Store-u.

Ovo je samo jedna od nadogradnji koje Mozilla planira da sprovede kako bi poboljšala korisničko iskustvo na Firefoxu za Android. U 2020. godini, kompanija je napravila prvi korak primenom novog GeckoView engine-a, što je omogućilo veću fleksibilnost i mogućnost pristupa većem broju ekstenzija.

Ova nova kolekcija ekstenzija ne samo da unapređuje funkcionalnost Firefox aplikacije za Android, već i podstiče razvojnu zajednicu da kreira inovativne alate koji će dalje obogatiti iskustvo korisnika. Korisnici sada imaju dodatni izbor i mogućnost da prilagode svoj pregledač prema svojim potrebama.

FAQ:

1. Kako mogu pronaći i instalirati nove ekstenzije za Firefox za Android?

Nove ekstenzije za Firefox za Android mogu se pronaći na zvaničnoj stranici dodataka Firefox Add-Ons. Nakon što pronađete ekstenziju koju želite da instalirate, jednostavno pratite uputstva za preuzimanje i instalaciju.

2. Da li su nove ekstenzije kompatibilne sa svim verzijama Firefox pregledača za Android?

Nove ekstenzije su kompatibilne sa najnovijim verzijama Firefox pregledača za Android. Preporučuje se ažuriranje na najnoviju verziju Firefox-a kako biste imali pristup svim novim funkcijama i ekstenzijama.

3. Da li su nove ekstenzije potpuno bezbedne za korišćenje?

Ekstenzije dostupne na Firefox Add-Ons stranici su prošle sigurnosnu proveru od strane Mozille. Međutim, preporučuje se da uvek proverite autorstvo i ocene ekstenzije pre nego što je instalirate, kako biste bili sigurni da je pouzdana i bezbedna.

4. Kako mogu ukloniti ekstenziju ukoliko više ne želim da je koristim?

Da biste uklonili ekstenziju u Firefoxu za Android, otvorite meni pregledača, izaberite opciju „Dodaci“ i zatim pronađite instaliranu ekstenziju koju želite da uklonite. Kliknite na nju i izaberite opciju „Ukloni“.