*EN Вештачка интелигенција

Nove naznake o velikom ažuriranju Windows 11

Summary

Izvor: Unsplash Novo veliko ažuriranje za Windows 11 se očekuje u sredini proleća, prema naznakama koje su se pojavile. Ovaj put, jedna od naznaka dolazi iz objave kompanije Dell, koja je najavila svoju novu seriju XPS laptopova. U objavi se […]

Nove naznake o velikom ažuriranju Windows 11

Izvor: Unsplash

Novo veliko ažuriranje za Windows 11 se očekuje u sredini proleća, prema naznakama koje su se pojavile. Ovaj put, jedna od naznaka dolazi iz objave kompanije Dell, koja je najavila svoju novu seriju XPS laptopova.

U objavi se navodi da računari dolaze sa podrškom za Wi-Fi 7 standard (poznat kao IEEE 802.11be), koji zahteva „Windows 11, verziju 24H1“. Prema informacijama sa MS Power User, ovo ažuriranje će biti dostupno do aprila ove godine.

Ova informacija se podudara i sa nedavnom objavom Intel-a, koji je naveo da njihovi Wi-Fi 7 upravljački programi dolaze sa „podrškom za operativni sistem na čekanju“. Članak na sajtu NetGear je takođe potvrdio da je Windows 11 ažuriranje neophodno za pravilno funkcionisanje Wi-Fi 7 standarda.

Iako Microsoft još uvek nije potvrdio ove informacije, ostaje da se vidi da li se radi o velikom ažuriranju ili manjem update-u za Windows 11. Takođe, postoje neslužbene informacije o mogućem objavljivanju potpuno novog Windows operativnog sistema u prvoj polovini ove godine.

FAQ:

1. Kada se očekuje novo veliko ažuriranje za Windows 11?

Novo veliko ažuriranje za Windows 11 se očekuje sredinom proleća.

2. Koja je naznaka za ovo ažuriranje?

Jedna od naznaka dolazi iz objave kompanije Dell, gde se navodi da XPS laptopovi dolaze sa podrškom za Wi-Fi 7 standard koji zahteva ažuriranje Windowsa 11.

3. Da li će ovo biti veliko ažuriranje ili manji update za Windows 11?

Još uvek nije potvrđeno da li se radi o velikom ažuriranju ili manjem update-u za Windows 11.

4. Da li se očekuje objavljivanje novog Windows operativnog sistema?

Postoje neslužbene informacije o mogućem objavljivanju potpuno novog Windows operativnog sistema u prvoj polovini ove godine.