*EN Вештачка интелигенција

Epl započeo isplatu odštete korisnicima zbog namernog usporavanja Ajfona

Summary

Epl je nedavno započeo proces isplate odštete korisnicima koji su nezadovoljni praksom kompanije da namerno usporava određene modele Ajfona. Ovaj slučaj potiče iz decembra 2017. godine, kada je Epl priznao da je namerno usporio neke uređaje kako su starili. Kompanija […]

Epl započeo isplatu odštete korisnicima zbog namernog usporavanja Ajfona

Epl je nedavno započeo proces isplate odštete korisnicima koji su nezadovoljni praksom kompanije da namerno usporava određene modele Ajfona. Ovaj slučaj potiče iz decembra 2017. godine, kada je Epl priznao da je namerno usporio neke uređaje kako su starili.

Kompanija je izdala saopštenje tada, objašnjavajući da kapacitet litijumskih baterija opada tokom vremena, te da je usporavanje uređaja pratilo to opadanje kako bi se produžio životni vek telefona.

Sa dolaskom ovog priznanja, korisnici su bili nezadovoljni jer su smatrali da njihovi uređaji nisu funkcionisali optimalno i da su namerno usporavani. Mnogi od njih su odlučili da pokrenu sudski postupak protiv kompanije kako bi ostvarili svoja prava.

Nakon više godina borbe u sudovima, Epl je sada krenuo sa isplatom odštete nezadovoljnim korisnicima. Iako tačan iznos odštete nije precizno naveden, kompanija je obećala da će nadoknaditi štetu koja je nastala usled namernog usporavanja uređaja.

Ova kompenzacija je važna za korisnike koji su se osećali prevarenim i nepravedno tretiranim od strane Epla. Osim finansijskog dela, isplata odštete imaće i simboličnu vrednost, pokazujući da je kompanija spremna da preuzme odgovornost za svoje postupke.

Očekuje se da će ovaj proces isplate trajati neko vreme, s obzirom na veliki broj korisnika koji su podneli zahtev za odštetu. Međutim, ovo je važan korak za Epl u očuvanju imidža i odnosima s korisnicima, pokazujući da je spremna da se suoči s greškama i obezbedi pravdu za svoje potrošače.

Često postavljana pitanja:

  • Šta je namerno usporavanje Ajfona?
  • Namerno usporavanje Ajfona predstavlja praksu kompanije Epl da, kako starimo, namerno usporava performanse određenih modela Ajfona radi produženja veka baterije.

  • Kako sami vlasnici Ajfona mogu dobiti odštetu?
  • Da biste dobili odštetu zbog namernog usporavanja Ajfona, možete podneti zahtev Eplu, a kompanija će vas obavestiti o daljim koracima.

  • Koliko dugo će trajati proces isplate odštete?
  • Zbog velikog broja zahteva za odštetu, proces isplate može potrajati neko vreme. Ipak, Epl radi na tome da sve zahteve obradi što je brže moguće.