*EN Вештачка интелигенција

Novi DualSense V2 kontroler za PlayStation 5 donosi brojna unapređenja

Summary

Novi DualSense V2 kontroler za PlayStation 5 donosi brojna unapređenja u odnosu na originalni model, što je izazvalo veliko interesovanje među gejming zajednicom širom sveta. U skladu sa informacijama sa kanadskog sajta Best Buy Canada, koji su brzo uklonjeni, kontroler […]

Novi DualSense V2 kontroler za PlayStation 5 donosi brojna unapređenja

Novi DualSense V2 kontroler za PlayStation 5 donosi brojna unapređenja u odnosu na originalni model, što je izazvalo veliko interesovanje među gejming zajednicom širom sveta. U skladu sa informacijama sa kanadskog sajta Best Buy Canada, koji su brzo uklonjeni, kontroler zadržava istu cenu kao prethodnik, ali donosi ključne inovacije.

Najznačajnija promena je smanjenje težine kontrolera na 280 grama, što predstavlja pad od oko 22 posto u odnosu na originalni DualSense. Ovo rezultira većom udobnošću prilikom dugotrajnih igranja, posebno u poređenju sa težim Edge modelom. Pored toga, DualSense V2 ima znatno duže trajanje baterije u odnosu na prethodnika, omogućavajući do 12 sati neprekidnog korišćenja. Ovo predstavlja značajno poboljšanje u odnosu na originalni DualSense i Edge modele.

Jedna od dodatnih pogodnosti koju donosi novi kontroler je uključivanje DualSense stanice za punjenje u paket. Ova stanica omogućava istovremeno punjenje do dva kontrolera, što je praktično i smanjuje opterećenje USB portova na konzoli.

Novi DualSense V2 kontroler neće privući samo vlasnike PlayStation 5 konzola, već i PC igrače koji vole raspored dugmića Plejstejšn kontrolera. Ovaj kontroler je deo Sonijevog nastojanja da poboljša iskustvo igranja i reši probleme sa trajanjem baterije koji su prisutni kod drugih kontrolera na tržištu.

Očekuje se da će novi DualSense V2 kontroler biti dostupan širom sveta u narednim mesecima. Takođe, ima glasina o skorom dolasku PlayStation 5 Pro konzole, koja bi bila savršen par za ovaj novi kontroler.

FAQ

 1. Koji su ključni finansijski detalji o novom DualSense kontroleru?

  Novi DualSense V2 kontroler zadržava istu cenu od 89,99 kanadskih dolara kao i prethodnik.

 2. Koje su glavne promene u odnosu na originalni model?

  DualSense V2 ima smanjenu težinu na 280 grama i znatno duže trajanje baterije do 12 sati neprekidnog korišćenja.

 3. Šta je DualSense stanica za punjenje?

  DualSense stanica za punjenje je dodatak koji dolazi uz kontroler i omogućava istovremeno punjenje do dva kontrolera.

 4. Da li DualSense V2 kontroler privlači samo vlasnike PlayStation 5 konzola?

  Ne, novi kontroler će verovatno privući i PC igrače koji vole raspored dugmića Plejstejšn kontrolera.

 5. Kada se očekuje dostupnost DualSense V2 kontrolera širom sveta?

  Očekuje se da će novi DualSense V2 kontroler biti dostupan širom sveta u narednim mesecima.