*EN Вештачка интелигенција

Kako prilagoditi postavke ekrana na svom Android telefonu i dobiti živopisan prikaz?

Summary

Veliki broj Android telefona sada dolazi sa OLED ekranima sposobnim za obilje boja i QHD+ rezoluciju. Međutim, kada prvi put izvadimo telefon iz kutije, ekran može biti podešen na neubedljive postavke boja i koristiti samo FHD+ rezoluciju kako bi se […]

Kako prilagoditi postavke ekrana na svom Android telefonu i dobiti živopisan prikaz?

Veliki broj Android telefona sada dolazi sa OLED ekranima sposobnim za obilje boja i QHD+ rezoluciju. Međutim, kada prvi put izvadimo telefon iz kutije, ekran može biti podešen na neubedljive postavke boja i koristiti samo FHD+ rezoluciju kako bi se smanjila potrošnja energije. Srećom, postoji način da prilagodimo postavke ekrana i dobijemo živopisniji prikaz.

Kalibracija boja:

Prvo, trebamo proveriti postavke kalibracije boja na svom Android telefonu. Ova opcija omogućava podešavanje intenziteta i ravnoteže boja na ekranu. Da biste pristupili ovoj postavci, idite na „Podešavanja“, zatim „Ekran“ i pronađite opciju „Kalibracija boja“. Tu ćete moći prilagoditi toplotu boja, kontrast, zasićenost i ostale parametre kako bi dobili željenu sliku.

Podešavanje rezolucije:

Druga važna opcija je podešavanje rezolucije ekrana. Iako telefoni dolaze sa fabričkim podešavanjima rezolucije, većina korisnika želi da iskoristi pun potencijal svog uređaja i uključi QHD+ rezoluciju. Da biste to učinili, idite na „Podešavanja“, zatim „Ekran“ i pronađite opciju „Rezolucija ekrana“. Tu ćete biti u mogućnosti da promenite rezoluciju ekrana na QHD+ i doživite kristalno jasan prikaz.

Savet za još bolji prikaz:

Ako želite još bolji prikaz boja i jasniju sliku, preporučuje se i aktivacija opcije „Vivid“ (Živopisan) ili „Dynamic“ (Dinamičan) u postavkama ekrana. Ove postavke povećavaju zasićenost boja i kontrast, čineći sliku još privlačnijom i realističnijom.

Nemojte da budete zadovoljni sa podrazumevanim postavkama ekrana na vašem Android telefonu. Prilagodite postavke boja i rezoluciju kako biste dobili živopisan prikaz i u potpunosti iskoristili potencijal svog uređaja. Uživajte u bogatim bojama i detaljima na ekranu vašeg telefona!

Često postavljana pitanja:

Pitanje: Da li će prilagođavanje postavki ekrana uticati na trajanje baterije mojeg Android telefona?

Odgovor: Promena postavki boja na svom Android telefonu može blago uticati na trajanje baterije, jer veća zasićenost boja može zahtevati više energije. Međutim, razlike su obično minimalne i ne bi trebale značajno uticati na ukupno trajanje baterije.

Pitanje: Da li je bezbedno koristiti QHD+ rezoluciju na svom Android telefonu?

Odgovor: Da, većina Android