*EN Вештачка интелигенција

Ubisoft menja pristup: Pretplate umesto posedovanja igara

Summary

Jedna izjava direktora Ubisofta, Filipa Tremblaja, uzdrmala je gaming zajednicu širom sveta. On je izjavio da će gejmeri ubuduće morati da prihvate činjenicu da neće posedovati igre koje kupe u digitalnom formatu putem servisa za distribuciju. Ova izjava je dovela […]

Ubisoft menja pristup: Pretplate umesto posedovanja igara

Jedna izjava direktora Ubisofta, Filipa Tremblaja, uzdrmala je gaming zajednicu širom sveta. On je izjavio da će gejmeri ubuduće morati da prihvate činjenicu da neće posedovati igre koje kupe u digitalnom formatu putem servisa za distribuciju. Ova izjava je dovela do brojnih reakcija igrača i postavila pitanje vlasništva nad digitalnim igrama.

Tremblaj je naveo da potrošačima ne predstavlja problem što ne poseduju muzičke CD-ove ili DVD kolekcije filmova, već da je transformacija u industriji igara nešto sporija. Sa sve većom popularnošću streaming servisa poput Spotify i Netflix, igrači će morati da se naviknu na činjenicu da neće posedovati svoje igre.

Iako je ova izjava izazvala negativne reakcije, Ubisoft je već najavio promene u svojim pretplatničkim uslugama. Sada će postojati dve vrste pretplata – Ubisoft+ Classics i Ubisoft+ Premium. Ubisoft+ Classics omogućava pristup katalogu od preko 50 igara, ali ne uključuje najnovije naslove i ekspanzije. Mesečna pretplata za ovu verziju iznosi 7,99 evra. Sa druge strane, Ubisoft+ Premium nudi katalog od preko 100 igara, uključujući najnovije naslove sa svim dodacima i ekspanzijama. Mesečna pretplata za ovu verziju iznosi 17,99 evra.

Iako je mnoge igrače iznenadila ova promena u pristupu, analize prodaje video igara ukazuju na konstantan rast gejming industrije, dok prodaja igara u fizičkom obliku nastavlja da opada.

FAQ:
Q: Šta je Ubisoft+ Classics?
A: Ubisoft+ Classics je verzija pretplate koja omogućava pristup katalogu od preko 50 igara, ali ne uključuje najnovije naslove i ekspanzije.

Q: Šta je Ubisoft+ Premium?
A: Ubisoft+ Premium je verzija pretplate koja nudi pristup katalogu od preko 100 igara, uključujući najnovije naslove sa svim dodacima i ekspanzijama.

Q: Koliko košta mesečna pretplata za Ubisoft+ Classics?
A: Mesečna pretplata za Ubisoft+ Classics iznosi 7,99 evra.

Q: Koliko košta mesečna pretplata za Ubisoft+ Premium?
A: Mesečna pretplata za Ubisoft+ Premium iznosi 17,99 evra.