*EN Вештачка интелигенција

Call of Duty: Future Warfare – Odbačena igra koja je trebala da promeni sve

Summary

Popularni serijal igara Call of Duty do sada nas je vodio kroz različite periode istorije, ali da li ste znali da je jedno „svemirsko“ poglavlje ovog serijala trebalo da bude lansirano još pre 2013. godine? Nova otkrića su otkrila detalje […]

Call of Duty: Future Warfare – Odbačena igra koja je trebala da promeni sve

Popularni serijal igara Call of Duty do sada nas je vodio kroz različite periode istorije, ali da li ste znali da je jedno „svemirsko“ poglavlje ovog serijala trebalo da bude lansirano još pre 2013. godine? Nova otkrića su otkrila detalje o igri koja je odbačena pre nego što je uopšte stigla do igrača.

Pod kodnim imenom NX1, ovaj projekat je započeo nakon 2011. godine, a razvijen je od strane talentovanog tima programera koji su nam doneli Guitar Hero i Tony Hawk’s Pro Skater serijale. Studio Neversoft je uložio mnogo truda i vremena u ovaj projekat, stvarajući dve ili tri single-plejer misije, kao i bogat sadržaj za multiplejer.

Nažalost, igra Call of Duty: Future Warfare je otkazana pre nego što je videla svetlost dana. Iako nismo sigurni o razlozima zašto je ova igra bila odbačena, znamo da je umesto nje objavljen Call of Duty: Ghosts. Studio Neversoft je prestao da postoji 2014. godine, ali su članovi njihovog tima se pridružili Infinity Ward-u, stvarajući svemirsku igru CoD: Infinite Warfare koju smo dobili dve godine kasnije.

Ovaj propušteni samosvestrani projekat nas tera da se zapitamo šta bi se desilo da je Call of Duty: Future Warfare zaista bio lansiran. Da li bi uspeo da promeni perspektivu cele franšize i podigne je na nove visine? Nažalost, ostaće nam samo da maštamo o tome. Ali, barem sada imamo uvid u ono što je moglo biti, zahvaljujući kratkom gejmplej snimku koji se pojavio na internetu.

Popularna igra Call of Duty je trebalo da ima „svemirsko“ poglavlje pod imenom NX1 koje je trebalo da bude lansirano pre 2013. godine. Igra je razvijena od strane talentovanog tima programera iz studija Neversoft. Međutim, ova igra je otkazana pre nego što je puštena u prodaju, a umesto nje je objavljen Call of Duty: Ghosts. Studio Neversoft više ne postoji, ali su neki članovi tima prešli u studio Infinity Ward i zajedno su stvorili svemirsku igru CoD: Infinite Warfare.

Iako ne znamo tačne razloge zašto je igra Call of Duty: Future Warfare odbačena, postavlja se pitanje kako bi se franšiza promenila i unapredila da je ova igra zaista bila lansirana. Nažalost, možemo samo da maštamo o tome. Ipak, sada imamo uvid u to kako je igra mogla izgledati, zahvaljujući kratkom gejmplej snimku koji je procureo na internetu.