*EN Вештачка интелигенција

Tesla Cybertruck: Iznenađujući izazovi za evropsko tržište

Summary

Veoma popularan i navodno neuništivi Tesla Cybertruck suočava se sa problemima na putu ka Evropi. Postoje sve veće brige u vezi sa mogućnošću dobijanja odobrenja za ulazak na evropsko tržište, zbog fundamentalnih razlika u standardima bezbednosti između Evrope i Sjedinjenih […]

Tesla Cybertruck: Iznenađujući izazovi za evropsko tržište

Veoma popularan i navodno neuništivi Tesla Cybertruck suočava se sa problemima na putu ka Evropi. Postoje sve veće brige u vezi sa mogućnošću dobijanja odobrenja za ulazak na evropsko tržište, zbog fundamentalnih razlika u standardima bezbednosti između Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.

Dok Sjedinjene Američke Države stavljaju bezbednost putnika na prvo mesto, Evropa smatra da je bezbednost drugih učesnika u saobraćaju od najvećeg značaja, prema nemačkom TÜV Rheinlandu.

Uprkos ovim zabrinutostima u vezi sa bezbednošću, postoji različito mišljenje među evropskim stručnjacima za automobilsku industriju o tome da li će Tesla Cybertruck uspeti da dobije odobrenje Evropske unije. Ipak, prethodni slučajevi mogu pružiti presedan za odobrenje Cybertrucka, piše Digitimes.

Jedan od izazova sa kojim se Tesla Cybertruck suočava je njegova čvrsta konstrukcija koja je možda previše otporna za evropsko tržište. Nedavno izveštavanje ukazuje na to da je u jednom sudaru Cybertruck prošao sa samo sitnim ogrebotinama, dok je drugo vozilo, Toyota Corolla, pretrpelo ozbiljnu štetu na prednjem delu.

Stručnjaci upozoravaju da ovakav dizajn Cybertrucka može predstavljati rizik po druge automobile i pešake na putu. To je pitanje koje evropski stručnjaci pažljivo prate, jer će EU doneti konačnu odluku o odobrenju ulaska Cybertrucka na evropsko tržište.

Tesla ima ambiciozan plan isporuke 250.000 Cybertruckova do 2025. godine, ali postizanje tog cilja će zavisiti od proizvodnje Teslinih internih baterija velikog formata tipa 46800.
Proizvodnja litijumskih baterija je još uvek ograničena, ali se očekuje da će se uskoro povećati kako bi se zadovoljila potražnja za Cybertruckom.

Frequently Asked Questions (FAQ):

1. Da li će Tesla Cybertruck biti dostupan u Evropi?
Postoji zabrinutost u vezi sa mogućnošću dobijanja odobrenja za ulazak Cybertrucka na evropsko tržište zbog razlika u standardima bezbednosti između Evrope i Sjedinjenih Američkih Država. Odobrenje će odlučiti Evropska unija.

2. Koji je problem sa dizajnom Cybertrucka?
Dizajn Cybertrucka, koji je previše čvrst i može predstavljati rizik po druge automobile i pešake na putu, privlači pažnju evropskih stručnjaka koji brinu o bezbednosti u saobraćaju.

3. Koliko bi Tesla mogao isporučiti Cybertruckova do 2025. godine?
Tesla planira isporuku 250.000 Cybertruckova do 2025. godine, ali je to u velikoj meri zavisno od proizvodnje internih baterija velikog formata.

4. Kada će se povećati proizvodnja litijumskih baterija velikog formata?
Proizvodnja litijumskih baterija, iako trenutno ograničena, očekuje se da će se uskoro povećati kako bi se zadovoljila potražnja za Tesla Cybertruckom.

// Izvor:
Digitimes //