*EN Вештачка интелигенција

Windows korisnici doživljavaju probleme sa zamrzavanjem sistema nakon poslednjeg ažuriranja

Summary

Od 9. decembra, korisnici Windows operativnog sistema prijavljuju probleme sa zamrzavanjem sistema neposredno nakon pokretanja. Kako su mnogi korisnici na Reddit-u i Avira-inoj korisničkoj platformi istakli, ovaj problem je verovatno povezan sa neispravnim ažuriranjem Avira-ine sigurnosne softverske aplikacije. Istraživač Günter […]

Windows korisnici doživljavaju probleme sa zamrzavanjem sistema nakon poslednjeg ažuriranja

Od 9. decembra, korisnici Windows operativnog sistema prijavljuju probleme sa zamrzavanjem sistema neposredno nakon pokretanja. Kako su mnogi korisnici na Reddit-u i Avira-inoj korisničkoj platformi istakli, ovaj problem je verovatno povezan sa neispravnim ažuriranjem Avira-ine sigurnosne softverske aplikacije.

Istraživač Günter Born je prvi prijavio ove probleme, primećujući da računari sa Windows 11 i Windows 10 obično normalno pokreću sistem, ali neki ne uspevaju da učitaju Windows desktop. Nakon otprilike 20 sekundi, sistem bi se zamrznuo, sprečavajući korisnike da normalno koriste svoje računare.

Ovaj problem nije uticao na sve korisnike Windows-a, ali je značajan broj njih doživljavao iste probleme. Mnogi su se obratili Avira-i za podršku, pri čemu su dobili savet da privremeno deinstaliraju Avira-ine sigurnosne aplikacije kako bi rešili zamrzavanje sistema i mogli normalno da koriste računare. Avira je svesna ovog problema i radi na ispravci što pre.

Za korisnike koji nisu prijavili ovakve probleme, preporučuje se da redovno instaliraju sva ažuriranja sistema kako bi izbegli sigurnosne ranjivosti i poboljšali performanse računara.

Najčešća pitanja

Šta uzrokuje zamrzavanje sistema nakon poslednjeg ažuriranja?

Zamrzavanje sistema nakon poslednjeg ažuriranja verovatno je uzrokovano neispravnim ažuriranjem Avira-ine sigurnosne softverske aplikacije. Ovaj problem pogađa korisnike Windows 11 i Windows 10 operativnih sistema.

Kako mogu rešiti zamrzavanje sistema?

Privremeno deinstaliranje Avira-inih sigurnosnih aplikacija može pomoći da se reši zamrzavanje sistema. Avira je svesna problema i radi na ispravci.

Kako izbeći ovakve probleme u budućnosti?

Da biste izbegli zamrzavanje sistema, redovno instalirajte sva ažuriranja sistema kako biste poboljšali performanse računara i izbegli sigurnosne ranjivosti. Ako imate bilo kakve probleme, obratite se podršci Avira-e ili proverite korisničke platforme za informacije o najnovijim ispravkama.