*EN Вештачка интелигенција

Asus predstavio moderni Zenbook Duo laptop na CES-u

Summary

Asus je nedavno predstavio najnoviji dodatak svojoj liniji laptopa s dva ekrana – Zenbook Duo. Ovaj prepoznatljivi laptop dolazi s naprednim karakteristikama i nudi jedinstveno i inovativno iskustvo korisnicima. Umjesto klasičnog dizajna s malim sekundarnim ekranom iznad tastature, novi Zenbook […]

Asus predstavio moderni Zenbook Duo laptop na CES-u

Asus je nedavno predstavio najnoviji dodatak svojoj liniji laptopa s dva ekrana – Zenbook Duo. Ovaj prepoznatljivi laptop dolazi s naprednim karakteristikama i nudi jedinstveno i inovativno iskustvo korisnicima.

Umjesto klasičnog dizajna s malim sekundarnim ekranom iznad tastature, novi Zenbook Duo ima dva jednaka 14-inčna OLED ekrana. Ovi paneli pružaju visoku rezoluciju od 2.880 x 1.800 piksela, format 16:10 i osvježavanje od 120Hz. Ovaj pristup podsjeća na Lenovo Yoga Book 9i laptop iz prošle godine koji također ima dva ekrana, ali s nekim razlikama.

Asus je omogućio korisnicima izbor između korištenja virtualne tastature na donjem ekranu ili fizičke Bluetooth tastature koja je spojena između dva ekrana. Ova tastatura ima ugrađen trackpad, što znači da korisnici imaju više opcija za unos podataka. Također, Asus je ohrabrio korisnike da isprobaju različite konfiguracije, kao što su standardni laptop mod, Dual Screen mod s dva vertikalno postavljena ekrana i Desktop mod s horizontalno postavljenim ekranima. Tu je i Sharing mod, koji omogućuje korisnicima da dijele svoj rad s drugima.

Zenbook Duo dolazi s modernim hardverom, uključujući Intel Core Ultra 9 185H procesor, 32 GB RAM-a i do 2 TB memorije. Također posjeduje bateriju kapaciteta 75Wh, Thunderbolt 4 porte, USB-A port, HDMI izlaz i 3,5 mm utor za slušalice. Također podržava Asusovu olovku, koja je dizajnirana da se nosi između dva ekrana.

Asus Zenbook Duo je dostupan po početnoj cijeni od 2.099,99 eura. Ovaj laptop predstavlja samo jedan od mnogih modela koje je Asus predstavio na CES-u, uključujući Vivobook laptope s OLED ekranima i različite serije s najnovijim Intel i AMD procesorima.

FAQ

Šta je posebno kod Asus Zenbook Duo laptopa?

Asus Zenbook Duo laptop se ističe po svom inovativnom dizajnu sa dva jednaka 14-inčna OLED ekrana i mogućnošću odabira između virtualne tastature na donjem ekranu ili fizičke Bluetooth tastature koja se nalazi između dva ekrana. Također podržava različite konfiguracije i nudi visoko kvalitetan hardver.

Koji su glavni tehnički detalji Zenbook Duo laptopa?

Zenbook Duo posjeduje Intel Core Ultra 9 185H procesor, 32 GB RAM-a i do 2 TB memorije. Ima bateriju kapaciteta 75Wh, Thunderbolt 4 porte, USB-A port, HDMI izlaz i 3,5 mm utor za slušalice. Također podržava Asusovu olovku.

Koliko košta Asus Zenbook Duo?

Asus Zenbook Duo košta najmanje 2.099,99 eura.

Koji su drugi laptopi koje je Asus predstavio na CES-u?

Na CES-u je Asus predstavio Vivobook laptope, uključujući Vivobook Pro 15 OLED s Intel Core Ultra 9 procesorom, Nvidia RTX grafičkom karticom, do 24 GB RAM-a i 2 TB memorije. Također su predstavljeni Vivobook S laptoji s 15 i 16-inčnim OLED ekranima i opcijom odabira između Intel i AMD procesora. Detalji o GPU jedinicama nisu još dostupni.