*EN Вештачка интелигенција

Revolicija u gejming svetu – Novi ASUS ROG Zephyrus i ROG Strix laptopovi

Summary

ASUS je na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu predstavio svoju najnoviju ponudu gejmerskih laptopova. Najveću pažnju su privukli modeli iz prestižnih ROG Zephyrus i ROG Strix serija, koji su doneli revoluciju u svetu gejminga. Najnoviji ASUS ROG Zephyrus G16 […]

Revolicija u gejming svetu – Novi ASUS ROG Zephyrus i ROG Strix laptopovi

ASUS je na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu predstavio svoju najnoviju ponudu gejmerskih laptopova. Najveću pažnju su privukli modeli iz prestižnih ROG Zephyrus i ROG Strix serija, koji su doneli revoluciju u svetu gejminga.

Najnoviji ASUS ROG Zephyrus G16 GU605 je impresivan laptop sa samo 15 mm debljine. Sa ekranom dijagonale 16 inča i težinom od samo 1,85 kg, ovaj laptop je uspeo da spakuje vrhunski gejmerski hardver, uključujući najnoviji Intel Core Ultra 9 185H procesor i NVIDIA GeForce RTX 4090 grafičku kartu. S druge strane, postoji i Zephyrus G14 model, koji ima ekran dijagonale 14 inča, težak samo 1,5 kg i poseduje AMD Ryzen procesor iz najnovije serije 8000. Oba modela se mogu pohvaliti OLED ekranima, što je prvi put kod ASUS gejmerskih laptopova.

ROG Strix SCAR serija takođe je unapređena i donosi neke neverovatne karakteristike. Veći model, Strix SCAR 18, ima ROG Nebula HDR ekran sa preko 2000 zona zatamnjenja i 1100 nita osvetljenja, što donosi fantastičan prikaz HDR sadržaja i igara. Oba modela, SCAR i Strix G, mogu biti opremljena Intel Core i9 14900HX procesorom i moćnim grafičkim kartama, uključujući NVIDIA GeForce RTX 4090.

TUF Gaming serija donosi pristupačnije opcije za gejmere sa skromnijim budžetom. Modeli TUF Gaming A16 i TUF Gaming F16 dolaze sa AMD Ryzen odnosno Intel Core procesorima, uz različite varijacije NVIDIA GeForce RTX grafičkih karti.

Pored laptopova, ASUS je takođe predstavio nove modele ROG Phone 8 i ROG Phone 8 Pro, koji su namenjeni gejmerima. Ovi telefoni donose unapređenu kameru sa sistemom od tri kamere i Snapdragon 8 Gen 3 procesor, dok je prikaz slike poveren 6.78″ Samsung E6 AMOLED ekranu. Baterija kapaciteta 5500mAh i IP68 otpornost na vodu i prašinu doprinose većoj autonomiji i izdržljivosti.

Sa ovom najnovijom ponudom gejmerskih laptopova i telefona, ASUS je još jednom pokazao svoju posvećenost i inovativnost u svetu gejminga.

FAQ

1. Da li su novi ASUS gejmerski laptopovi dostupni za kupovinu u Srbiji?

Da, novi ASUS ROG Zephyrus i ROG Strix laptopovi su dostupni za kupovinu u Srbiji. Možete ih pronaći u specijalizovanim prodavnicama računara i elektronike.

2. Koje su prednosti OLED ekrana kod ASUS gejmerskih laptopova?

OLED ekrani kod ASUS gejmerskih laptopova donose fantastičan kvalitet prikaza slike sa G-Sync tehnologijom i brzinom osvežavanja do 240 Hz. Ovo omogućava gejmerima nezaboravan doživljaj i besprekorno iskustvo tokom igranja.

3. Koliko je izdržljiv ASUS ROG Phone 8 Pro?

ASUS ROG Phone 8 Pro je opremljen sa IP68 sertifikatom, što znači da je otporan na vodu i prašinu. Ovo garantuje da će telefon biti zaštićen u svakodnevnim situacijama i tokom gejming sesija.

4. Koja je autonomija baterije kod ASUS ROG laptopova?

Autonomija baterije kod ASUS ROG laptopova zavisi od modela i intenziteta korišćenja. Međutim, većina modela ima bateriju kapaciteta oko 5500mAh, što omogućava dugu upotrebu tokom igranja i svakodnevnog korišćenja.