*EN Вештачка интелигенција

Asus predstavlja inovativne laptopove za različite korisnike

Summary

Kompanija ASUS je nedavno predstavila širok spektar novih laptopova namenjenih kućnim i poslovnim korisnicima. Ovi uređaji se ističu inovativnim karakteristikama i vrhunskim performansama. Najzanimljiviji model je ASUS Zenbook Duo (2024) UX8406, koji je svetski prvi laptop sa dva 14″ OLED […]

Asus predstavlja inovativne laptopove za različite korisnike

Kompanija ASUS je nedavno predstavila širok spektar novih laptopova namenjenih kućnim i poslovnim korisnicima. Ovi uređaji se ističu inovativnim karakteristikama i vrhunskim performansama.

Najzanimljiviji model je ASUS Zenbook Duo (2024) UX8406, koji je svetski prvi laptop sa dva 14″ OLED ekrana. Ovaj premijum uređaj pruža neverovatno iskustvo korišćenja sa različitim režimima i pogodan je za veliki broj korisnika. Njegovi 14″ 3K 120 Hz ASUS Lumina OLED ekrani obezbeđuju radnu površinu ekvivalentnu ekranu veličine 19,8″, a njegova težina od samo 1,35 kg olakšava nošenje. ASUS Zenbook Duo (2024) UX8406 pokreće Intel Core Ultra 9 procesor sa Neural Processing Unit (NPU), što omogućava brzo izvršavanje zadataka veštačke inteligencije. Takođe, ovaj laptop dolazi sa odvojivom Bluetooth tastaturom pune veličine, pružajući dodatnu produktivnost.

Asus je takođe predstavio model ASUS Zenbook 14 OLED, koji dolazi u verziji sa Intel Core Ultra procesorom i verziji sa AMD Ryzen procesorom. Oba modela imaju kućišta od metala, lagana su i tanka, čime se svrstavaju u kategoriju ultraportabilnih laptopova. Sa svojim 14″ 16:10 3K ASUS Lumina OLED ekranima, ovi uređaji pružaju izvanrednu sliku sa visokim osvetljenjem. Pored toga, oni poseduju napredne AI mogućnosti i bateriju velikog kapaciteta, što omogućava celodnevno korišćenje bez punjenja.

ASUS ExpertBook serija je namenjena poslovnim korisnicima i dolazi sa Intel Core Ultra procesorima optimizovanim za veštačku inteligenciju. Ovi laptopovi imaju napredne AI mogućnosti koje poboljšavaju produktivnost i sigurnost. ExpertBook modeli imaju izuzetan kvalitet izrade i poseduju MIL-STD 810H sertifikat, što garantuje njihovu izdržljivost. Ovi laptopovi će biti dostupni u različitim veličinama i imaju brojne dodatke za sigurnost, uključujući infra-crvenu kameru, čitač otiska prsta i čitač smart kartica.

FAQ:
1. Koji je najzanimljiviji model laptopa koji je ASUS predstavio?
– Najzanimljiviji model je ASUS Zenbook Duo (2024) UX8406, svetski prvi laptop sa dva 14″ OLED ekrana.

2. Koji procesor pokreće ASUS Zenbook Duo (2024) UX8406?
– ASUS Zenbook Duo (2024) UX8406 pokreće Intel Core Ultra 9 procesor sa Neural Processing Unit (NPU).

3. Koje su karakteristike ASUS Zenbook 14 OLED laptopova?
– Ovi laptopovi dolaze sa 14″ 16:10 3K ASUS Lumina OLED ekranima i naprednim AI mogućnostima.