*EN Вештачка интелигенција

Apple zabranjeno prodavati satove zbog patenata: Nastavak pravne bitke

Summary

Sud je doneo novu odluku koja zabranjuje kompaniji Apple da prodaje satove Series 9 i Ultra 2, usled dugotrajne pravne bitke o pravima na patente. Ovo je poslednji preokret u slučaju koji je pokrenut kada je kompanija Masimo, poznata po […]

Apple zabranjeno prodavati satove zbog patenata: Nastavak pravne bitke

Sud je doneo novu odluku koja zabranjuje kompaniji Apple da prodaje satove Series 9 i Ultra 2, usled dugotrajne pravne bitke o pravima na patente. Ovo je poslednji preokret u slučaju koji je pokrenut kada je kompanija Masimo, poznata po razvoju medicinske tehnologije, tužila Apple, tvrdeći da im je kompanija „ukrala“ ključno osoblje.

U oktobru je američka Komisija za međunarodnu trgovinu zaključila da je Apple prekršio određena patentna prava i izdala naredbu o zabrani uvoza i prodaje spornih proizvoda. Većina modela Apple satova, uključujući Series 9 i Ultra 2, imaju spornu funkciju koja je predmet ovog spora od 2020. godine.

Umesto citata, Apple je izdao saopštenje u kojem navodi da će se pridržavati odluke suda i preduzeti korake da ispuni presudu, istovremeno osiguravajući da kupci imaju pristup Apple Watch-u sa ograničenim funkcijama.

Ova najnovija odluka suda predstavlja još jedan korak u pravnoj bici između dve kompanije. Dok se kompanija Masimo bori za priznavanje svojih patentnih prava, Apple će morati da pronađe alternativne načine da zadovolji potrebe svojih kupaca.

Pratite razvoj situacije putem naših društvenih mreža i ostanite u toku sa vestima iz sveta tehnologije.

Često postavljana pitanja (FAQ):

1. Koja kompanija je podnela tužbu protiv Apple-a?
– Kompanija Masimo je tužila Apple tvrdeći da im je „ukrao“ ključno osoblje u vezi sa razvojem medicinske tehnologije.

2. Na osnovu čega je sud doneo odluku o zabrani prodaje Apple satova Series 9 i Ultra 2?
– Američka Komisija za međunarodnu trgovinu je zaključila da je Apple prekršio određena patentna prava i izdala naredbu o zabrani uvoza i prodaje spornih proizvoda.

3. Koliko dugo traje pravna bitka između Apple-a i Masimo-a?
– Sporna funkcija koja je predmet ovog spora traje od 2020. godine.

4. Kako je Apple odgovorio na odluku suda?
– Apple je izdao saopštenje u kojem navodi da će se pridržavati odluke suda i preduzeti korake da ispuni presudu. Takođe su obezbedili da kupci imaju pristup Apple Watch-u sa ograničenim funkcijama.

Srodni linkovi:
Apple Watch Series 9
Apple Watch Ultra 2