*EN Вештачка интелигенција

Gigant iz Kupertina: Šta je razlog izostanka novog iPada i šta možemo očekivati u budućnosti?

Summary

Originalni izvor: Apple Nesvakidašnje iznenađenje dolazi iz kompanije Apple koja je prekinula dvanaestogodišnju tradiciju. Po prvi put od 2010. godine, Apple nije predstavio novi model iPad tableta svojim kupcima u 2023. godini. Iako su mnogi očekivali lansiranje novih modela iPada, […]

Gigant iz Kupertina: Šta je razlog izostanka novog iPada i šta možemo očekivati u budućnosti?

Originalni izvor: Apple

Nesvakidašnje iznenađenje dolazi iz kompanije Apple koja je prekinula dvanaestogodišnju tradiciju. Po prvi put od 2010. godine, Apple nije predstavio novi model iPad tableta svojim kupcima u 2023. godini.

Iako su mnogi očekivali lansiranje novih modela iPada, jedino što smo ove godine dobili je Apple Pencil olovka sa USB-C portom namenjena crtanju i pisanju na tabletima.

Izvor: Apple

Kako je iPad dobro uspostavljen proizvod na tržištu, čini se da Apple ne brine previše o konkurenciji koja bi mogla iskoristiti ovaj neredovan ciklus lansiranja. Međutim, nije isključeno da kompanija želi da pažljivo razmisli o daljem razvoju svojih tableta i da im udahne novu svrhu.

Proizvođač je bio podložan brojnim kritikama zbog kompleksnosti ponude tableta i nedostatka jasne diferencijacije između iPadOS i iOS operativnih sistema. Upravo zbog ovakvog odgovora korisnika, nije isključeno da je Apple odlučio da „odmori“ godinu dana kako bi unapredio svoje tablete.

Ipak, prema glasinama, 2024. godina će nam doneti čak pet novih modela iPada, kao i mogućnost da se upoznamo s potpuno novim, većim iPad Air modelom od 12,9 inča. Očekuje se da će biti predstavljene nove karakteristike iPad Pro modela, uključujući OLED ekran, M3 čipove i novu tastaturu koja će dodatno približiti ove uređaje laptopovima. Možda će Apple čak odlučiti da implementira macOS i na iPade.

FAQ:

P: Zašto Apple nije predstavio novi iPad u 2023. godini?
O: Apple je prekinuo tradiciju i odlučio je da tableti dobiju dodatno vreme za razvoj i unapređenje, možda i novu svrhu.

P: Koji su noviteti očekivani u budućnost