*EN Вештачка интелигенција

Apple predstavlja revolucionarno ažuriranje iOS 18 i osvaja kinesko tržište

Summary

Apple je spreman da predstavi svoj najnoviji operativni sistem iOS 18 na konferenciji WWDC u junu. Očekivanja su veoma visoka i ova nadogradnja se već najavljuje kao „jedno od najvećih, ako ne i najveće ažuriranje u istoriji kompanije“, prema izvorima […]

Apple predstavlja revolucionarno ažuriranje iOS 18 i osvaja kinesko tržište

Apple je spreman da predstavi svoj najnoviji operativni sistem iOS 18 na konferenciji WWDC u junu. Očekivanja su veoma visoka i ova nadogradnja se već najavljuje kao „jedno od najvećih, ako ne i najveće ažuriranje u istoriji kompanije“, prema izvorima iz Bloomberga.

Apple je ispunio obećanje da će doneti revoluciju u softveru, jer će novi iOS 18 doneti mnoštvo novih funkcija vezanih za veštačku inteligenciju. Prema Bloombergu, ovo ažuriranje će doneti „ambiciozne promene na svim frontovima“.

Kreg Federigi, šef softverskog inženjeringa u Apple-u, otkrio je prošle godine da interni naziv operativnog sistema iOS 18 nosi ime „Crystal“. Ova informacija samo povećava tajnu i uzbuđenje oko predstojećeg ažuriranja.

Iako dodatne detalje o novim funkcijama u iOS 18 još uvek nismo saznali, jasno je da Apple ima ambiciju da transformiše iskustvo korisnika na svojim uređajima. Sa naprednijom verzijom Siri, integracijom veštačke inteligencije u aplikaciji Messages, novim AI funkcijama za Apple Music i generativnom AI integracijom u iWork aplikacije, Applov operativni sistem će postati mnogo više od običnog softvera.

Dodatno, Apple je ostvario veliki uspeh na kineskom tržištu. Prvi put u istoriji, Apple telefoni su postali lideri na kineskom tržištu, što je veliki podstrek za dalji razvoj kompanije.

Sa dolaskom iOS 18 i osvajanjem kineskog tržišta, Apple još jednom postavlja nove standarde i potvrđuje svoju reputaciju kao inovativna i vodeća tehnološka kompanija. Ostaje nam samo da sa nestrpljenjem iščekujemo predstojeće najave na konferenciji WWDC u junu.

Često postavljana pitanja (FAQ) o iOSu 18

1. Šta je iOS 18?
iOS 18 je najnovija verzija operativnog sistema razvijena od strane Apple-a za svoje uređaje kao što su iPhone, iPad i iPod Touch.

2. Kada će iOS 18 biti predstavljen?
iOS 18 će biti predstavljen na konferenciji WWDC (Worldwide Developers Conference) koja se održava u junu.

3. Koje novine donosi iOS 18?
Iako nema detalja o tačnim funkcijama u iOS-u 18, očekuje se da će doneti revoluciju u softverskom iskustvu korisnika sa mnoštvom novih funkcija vezanih za veštačku inteligenciju.

4. Šta je Crystal?
Interni naziv operativnog sistema iOS 18 je Crystal, što dodatno povećava tajnu i uzbuđenje oko nadogradnje.

5. Koje su očekivane promene u iOS-u 18?
iOS 18 će doneti ambiciozne promene na svim frontovima, što ukazuje na sveobuhvatne izmene i unapređenja u operativnom sistemu.

6. Kakav uspeh je Apple postigao na kineskom tržištu?
Apple telefoni su postali lideri na kineskom tržištu, što je prvi put u istoriji i predstavlja značajan uspeh za kompaniju.

7. Kako će iOS 18 uticati na Apple-ovu reputaciju?
Sa dolaskom iOS-a 18 i osvajanjem kineskog tržišta, Apple još jednom postavlja nove standarde i potvrđuje svoju reputaciju kao inovativna i vodeća tehnološka kompanija.

8. Kada možemo očekivati više informacija o iOS-u 18?
Više detalja o iOS-u 18 će biti objavljeno na konferenciji WWDC u junu.

Srodni linkovi:
apple.com
developer.apple.com
bloomberg.com