*EN Вештачка интелигенција

Apple predstavlja novu funkciju za zaštitu uređaja od krađe

Summary

Apple je nedavno objavio ažuriranje svog operativnog sistema iOS pod nazivom 17.3, koje donosi značajnu novu funkciju za zaštitu uređaja od krađe. Funkcija Stolen Device Protection predstavlja dodatni nivo bezbednosti korisnicima koji su postali žrtve krađe svog iPhone telefona. Kada […]

Apple predstavlja novu funkciju za zaštitu uređaja od krađe

Apple je nedavno objavio ažuriranje svog operativnog sistema iOS pod nazivom 17.3, koje donosi značajnu novu funkciju za zaštitu uređaja od krađe. Funkcija Stolen Device Protection predstavlja dodatni nivo bezbednosti korisnicima koji su postali žrtve krađe svog iPhone telefona.

Kada je funkcija aktivirana, neophodno je koristiti Face ID ili Touch ID za pristup sačuvanim šiframa. Uz to, ova funkcija uvodi „bezbednosno kašnjenje“ za osetljive postavke kao što su Apple ID šifra ili šifra uređaja. Nakon biometrijske autentifikacije, korisnici moraju sačekati sat vremena pre nego što će biti potrebna nova uspešna autentifikacija.

Ova nova funkcija dodatno unapređuje zaštitu podataka korisnika u slučaju krađe telefona, obezbeđujući da samo autorizovane osobe mogu pristupiti osetljivim informacijama.

Osim ove značajne bezbednosne nadogradnje, ažuriranje iOS 17.3 donosi i neke druge novitete. Korisnici će imati mogućnost da kreiraju plejliste sa svojim prijateljima putem apdejtovanog Apple Music-a, kao i da ostave emotikone kao reakcije na pesme. Takođe, AirPlay funkcija sada omogućava korisnicima da direktno prenose sadržaj sa svog iPhone-a na televizor u izabranim hotelima. Takođe, ažurirana je i funkcija za detekciju sudara („Crash Detection“) kako bi se poboljšala bezbednost u vožnji.

Ovo ažuriranje će biti dostupno za podržane iPhone telefone, kao i za podržane iPad uređaje sa ažuriranjem iPadOS 17.3.

Apple nastavlja sa inovativnim funkcijama koje pružaju dodatnu sigurnost i korisne opcije za svoje korisnike, a sve to doprinosi poboljšanom iskustvu korišćenja Apple uređaja.

FAQ:

P: Kakvu novu funkciju donosi ažuriranje iOS 17.3?
O: Ažuriranje iOS 17.3 donosi funkciju Stolen Device Protection koja pruža dodatni nivo bezbednosti korisnicima koji su postali žrtve krađe svog iPhone telefona.

P: Kako funkcija Stolen Device Protection radi?
O: Kada je funkcija aktivirana, neophodno je koristiti Face ID ili Touch ID za pristup sačuvanim šiframa. Ova funkcija uvodi i sat vremena „bezbednosnog kašnjenja“ za osetljive postavke kao što su Apple ID šifra ili šifra uređaja.

P: Šta se dešava nakon biometrijske autentifikacije?
O: Nakon biometrijske autentifikacije, korisnici moraju sačekati sat vremena pre nego što će biti potrebna nova uspešna autentifikacija.

P: Koji su benefiti ove nove funkcije?
O: Ova nova funkcija obezbeđuje da samo autorizovane osobe mogu pristupiti osetljivim informacijama korisnika u slučaju krađe telefona.

P: Koje su druge novitete donosi ažuriranje iOS 17.3?
O: Ažuriranje iOS 17.3 donosi mogućnost kreiranja plejlista sa prijateljima putem apdejtovanog Apple Music-a, ostavljanje emotikona kao reakcija na pesme, mogućnost direktnog prenosa sadržaja sa iPhone-a na televizor putem AirPlay funkcije u izabranim hotelima, kao i poboljšanu funkciju detekcije sudara („Crash Detection“) za veću bezbednost u vožnji.

P: Koji uređaji će biti podržani ovim ažuriranjem?
O: Ažuriranje iOS 17.3 će biti dostupno za podržane iPhone telefone i podržane iPad uređaje sa ažuriranjem iPadOS 17.3.

Definitions:
– iOS: Operativni sistem za iPhone uređaje.
– Stolen Device Protection: Funkcija koja štiti uređaj od krađe.
– Face ID: Biometrijska tehnologija koja omogućava otključavanje uređaja prepoznavanjem lica.
– Touch ID: Biometrijska tehnologija koja omogućava otključavanje uređaja prepoznavanjem otiska prsta.
– Apple ID: Identifikacioni nalog koji korisnici koriste za pristup Appleovim uslugama.
– iPadOS: Operativni sistem za iPad uređaje.

Related links:
Apple Srbija