*EN Вештачка интелигенција

Apple predstavlja inovacije na novoj verziji iOS-a

Summary

Apple je nedavno objavio prvu beta verziju za iOS 17.4, donoseći niz inovacija i poboljšanja za korisnike svojih uređaja. Iako se najveći dio promjena odnosi na App Store i širi ekosistem ove aplikacije, postoje i drugi značajni dodaci koji će […]

Apple predstavlja inovacije na novoj verziji iOS-a

Apple je nedavno objavio prvu beta verziju za iOS 17.4, donoseći niz inovacija i poboljšanja za korisnike svojih uređaja. Iako se najveći dio promjena odnosi na App Store i širi ekosistem ove aplikacije, postoje i drugi značajni dodaci koji će poboljšati iskustvo korisnika.

Jedna od najvažnijih novosti je podrška za aplikacije trećih strana, što je prvi put da Apple pruža takvu mogućnost. Ovo će omogućiti developerima da stvaraju i distribuiraju aplikacije koje će raditi na Apple uređajima, otvarajući vrata za nove inovacije i proširenje funkcionalnosti.

Pored toga, postoje i promjene u vezi sa podrazumijevanim pregledačima, koje će korisnicima dati veću slobodu u izboru svog omiljenog pretraživača. Ovo je posebno značajno za korisnike u Evropskoj uniji, gdje je Apple suočen sa regulatornim zahtjevima koji se odnose na konkurenciju.

Apple Podcasts aplikacija takođe dobija ažuriranja, uključujući podršku za automatski generisane transkripte i redizajniranje segmenta „Now Playing“. Takođe, „Listen Now“ segment je preimenovan u „Home“, kako bi se bolje uklopio sa sličnim segmentom u aplikaciji za podkaste.

Apple Music je dobio i manje izmjene u dizajnu, kako bi se povezao sa novim nazivom segmenta „Home“. Ove promjene će korisnicima omogućiti lakše pronalaženje omiljene muzike i podcast emisija.

Siri takođe dobija nove mogućnosti, uključujući mogućnost čitanja poruka na dodatnim jezicima. Ovo će omogućiti korisnicima da uživaju u svim funkcijama asistenta na jeziku koji im najviše odgovara.

Osim ovih glavnih novosti, tu su i druge manje promjene, kao što su nove emodžije, poboljšane sigurnosne funkcije za ukradene uređaje i kozmetičke izmjene u Safariju.

Apple nastavlja da inovira svoje operativne sisteme, pružajući korisnicima nove mogućnosti i poboljšano iskustvo. Sa prvim beta izdanjem za iOS 17.4, očekujemo sveobuhvatna ažuriranja koja će unaprijediti performanse i funkcionalnosti Apple uređaja.

Često postavljana pitanja (FAQ) na osnovu glavnih tema i informacija iznetih u članku:

P: Šta je najznačajnija novost u iOS 17.4 verziji?
O: Najznačajnija novost je podrška za aplikacije trećih strana, koja omogućava developerima da stvaraju i distribuiraju aplikacije koje će raditi na Apple uređajima.

P: Kakve su promene u vezi sa podrazumevanim pregledačima?
O: Korisnicima će biti omogućen veći izbor u vezi sa podrazumevanim pregledačima, što je posebno značajno za korisnike u Evropskoj uniji gde Apple mora da ispuni regulatorne zahteve vezane za konkurenciju.

P: Koja ažuriranja je dobila Apple Podcasts aplikacija?
O: Apple Podcasts aplikacija je dobila podršku za automatski generisane transkripte i redizajniranje segmenta „Now Playing“, kao i promene u nazivima segmenata.

P: Da li je Apple Music dobio neke izmene u dizajnu?
O: Da, Apple Music je dobio manje izmene u dizajnu kako bi se bolje povezao sa novim nazivom segmenta „Home“.

P: Koje nove mogućnosti dobija Siri?
O: Siri dobija nove mogućnosti, uključujući čitanje poruka na dodatnim jezicima.

Definicije ključnih termina i žargona korišćenih u članku:

– Beta verzija: Preliminarna verzija softvera koja se pušta u javno testiranje kako bi se sakupile povratne informacije korisnika pre finalne verzije.

– App Store: Digitalna platforma koja omogućava korisnicima da pretražuju, preuzimaju i ažuriraju aplikacije za razne Apple uređaje.

– Podrazumevani pregledač: Pregledač koji je automatski izabran kao zadani za otvaranje veza i web stranica.

Sugerisani povezani linkovi:
Apple
iOS
App Store
Siri
Safari