*EN Вештачка интелигенција

Apple predstavio najnoviju verziju operativnog sistema iOS 17.4

Summary

Apple je nedavno objavio beta verziju za svoj najnoviji operativni sistem iOS 17.4, donoseći brojne promene i inovacije za korisnike širom sveta. Dok je najveći deo ažuriranja usmeren na App Store i povezanu ekosistem aplikacija, postoje i neke specifične promene […]

Apple predstavio najnoviju verziju operativnog sistema iOS 17.4

Apple je nedavno objavio beta verziju za svoj najnoviji operativni sistem iOS 17.4, donoseći brojne promene i inovacije za korisnike širom sveta. Dok je najveći deo ažuriranja usmeren na App Store i povezanu ekosistem aplikacija, postoje i neke specifične promene namenjene korisnicima u Evropskoj uniji.

Jedna od značajnih promena tiče se podrške za aplikacije trećih strana, koja je sada dostupna prvi put. Ovo otvara nove mogućnosti za korisnike i omogućava im da pronađu i koriste razne aplikacije koje nisu direktno dostupne putem Apple-ove platforme.

Druga važna promena se odnosi na podrazumevane pregledače. Nova verzija iOS-a 17.4 menja pravila vezana za podrazumevane pregledače i korisnicima daje veću slobodu da biraju koji pregledač žele da koriste.

Tu su i poboljšanja u nekim od Apple-ovih ključnih aplikacija. Apple Podcasts aplikacija sada podržava automatski generisane transkripte, što korisnicima olakšava praćenje sadržaja. Takođe, primetan je redizajn segmenta „Now Playing“ i preimenovanje segmenta „Listen Now“ u „Home“. Slične promene su implementirane i u aplikaciji Apple Music.

Osim toga, Siri sada ima mogućnost da čita poruke na dodatnim jezicima. Ovo je korisna opcija za one koji žele da koriste Siri za komunikaciju na više jezika.

Nova verzija iOS-a 17.4 donosi i nekoliko dodatnih promena, kao što su nove emodži ikone, jača zaštita za ukradene uređaje i kozmetičke izmene u Safariju.

Apple nastavlja da se usredsređuje na unapređenje korisničkog iskustva i pružanje sve većeg broja opcija i funkcionalnosti. Sa izlaskom beta verzije za iOS 17.4, korisnici mogu jedva da dočekaju da isprobaju nove inovacije i poboljšanja.

Česta pitanja (FAQ):

1. Koje su glavne promene u beta verziji iOS 17.4?

Glavne promene u beta verziji iOS 17.4 uključuju podršku za aplikacije trećih strana, promene vezane za podrazumevane pregledače, poboljšanja u Apple Podcasts i Apple Music aplikacijama i dodatne funkcionalnosti za Siri. Takođe su dodate nove emodži ikone, jača zaštita za ukradene uređaje i kozmetičke izmene u Safariju.

2. Šta je podrška za aplikacije trećih strana?

Podrška za aplikacije trećih strana je nova funkcionalnost koja omogućava korisnicima da pronađu i koriste aplikacije koje nisu direktno dostupne putem Apple-ove platforme.

3. Kako nova verzija iOS-a menja pravila vezana za podrazumevane pregledače?

Nova verzija iOS-a 17.4 daje korisnicima veću slobodu da biraju koji pregledač žele da koriste kao podrazumevani.

4. Šta su automatski generisani transkripti u Apple Podcasts?

Automatski generisani transkripti u Apple Podcasts aplikaciji su nova funkcionalnost koja generiše tekstualni transkript sadržaja podcasta, olakšavajući korisnicima praćenje sadržaja.

5. Koji je novi naziv segmenta „Listen Now“ u aplikaciji Apple Music?

Segment „Listen Now“ u aplikaciji Apple Music je preimenovan u „Home“.

6. Kako Siri podržava više jezika za čitanje poruka?

Siri sada ima mogućnost da čita poruke na dodatnim jezicima, što korisnicima omogućava korišćenje Siri za komunikaciju na više jezika.

Slični linkovi:
https://www.apple.com/rs/iphone/
https://www.apple.com/rs/ios/